Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tragédie u lipenské přehrady. V kontejneru našel muž tělo novorozence

, aktualizováno 27. července 2023, 10:48

Zvlášť závažný zločin vraždy řeší jihočeští kriminalisté. V Lipně nad Vltavou svědek nalezl v kontejneru na posyp u jednoho z místních bytových domů tělo novorozence. Vyšetřovatelé žádají případné svědky, aby volali na linku 158.

Policie o případu informovala ve čtvrtek. Do Lipna nad Vltavou vyjížděla hlídka v pondělí kolem páté hodiny ráno. 

„Muž oznámil na linku 158, že v kontejneru na posyp u jednoho z místních bytových domů nalezl tělo novorozence. Krajští kriminalisté na místě provedli neodkladné a neopakovatelné úkony a nařídili soudní pitvu. Ve věci následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová

Kriminalisté případ vyšetřují a pátrají po matce novorozence. Kromě toho žádají o pomoc veřejnost. Lidé, kteří by k události mohli poskytnout jakékoliv informace, se mohou obrátit na linku 158. 

„Konkrétně hledáme osobu, která se pravděpodobně v době od 10 - 17. 7. letošního roku pohybovala kolem kontejneru na posyp u budovy Základní školy v Lipně nad Vltavou a novorozené dítě do ní vložila. Zároveň žádáme řidiče, kteří mají ve vozidle kamerový systém, aby shlédli záznam z uvedeného období,“ sdělila Krausová.

Pokud by si řidiči všimli zaznamenaného pohybu ve výše uvedené lokalitě a u zmíněného kontejneru, mohou také volat na linku 158.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky lipno nad vltavou, šumava, policie, novorozenec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie u lipenské přehrady. V kontejneru našel muž tělo novorozence  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.