Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Cizinec naboural s těžkým tahačem do svodidel. Nadýchal přes dvě promile

Více jak dvě promile alkoholu nadýchal osmapadesátiletý cizinec, který o uplynulém víkendu havaroval na dálnici D3 u Borku na Českobudějovicku. Muž podle policie nezvládl řízení a narazil do kovových svodidel. Způsobená škoda je za víc jak půl milionu korun.

Osmapadesátiletý cizinec jel v sobotu ráno po dálnici D3 s nákladním automobilem a přívěsem směrem do Českých Budějovic. Před sjezdem z dálnice podle policie pravděpodobně nezvládl řízení, sjel ze silnice a narazil do kovových svodidel. Náklaďák navíc zablokoval jeden jízdní pruh.

„Policisté při vyšetřování nehody vyzvali řidiče k provedení testu na zjištění návykové látky v dechu, kdy výsledek měření převýšil 2,2 promile. Ani po pár minutách se opakovaný test nikterak nelišil od prvního měření,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a převezli ho na policejní stanici, odkud byl po vystřízlivění propuštěn. Je podezřelý ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Způsobená škoda byla vyčíslena na více jak půl milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, nehoda, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec naboural s těžkým tahačem do svodidel. Nadýchal přes dvě promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.