Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Žena poslala neznámému muži intimní fotky a videa. Následovalo vydírání

Těžké chvíle zažila žena, která si během prvního prázdninového měsíce začala na sociální síti dopisovat s dosud neznámým mužem. Tomu měla po nějaké době zaslat své intimní fotografie a videa, na kterých měla vidět obličej. Neznámý pachatel ji hned poté začal vydírat a chtěl po ní peníze, jinak materiály zveřejní. Případ vyšetřuje policie.

Případ vyšetřují českokrumlovští policisté, na které se obrátila poškozená žena. Ta se měla během července seznámit na sociální síti s dosud neznámým mužem. „V následné konverzaci poté žena pachateli zaslala několik intimních videí a fotografií i s obličejem. Jakmile pachatel tento materiál získal, začal poškozenou vydírat s tím, že pokud mu nezaplatí finanční částku ve výši 5 000 amerických dolarů, tak fotografie a videa zveřejní na sociálních sítích a zašle její rodině,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Policie po neznámém pachateli pátrá. Je podezřelý ze spáchání přečinu vydírání. V případě prokázání viny mu podle Šupíka hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

„V souvislosti s výše uvedeným případem apelujeme na občany, aby neposílali nikomu, koho neznají, své fotografie a videa. A už vůbec ne intimní. Své jednání v takovém případě už nemohou vzít zpět a ztrácí tak přehled o tom, kdo a kdy si jejich fotografie prohlédne, stáhne, vytiskne anebo zneužije," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, vydírání, vyšetřování, sociální sítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Andrle

Proč proboha posílá fotky ,intimní ,cizímu člověku ?Mě poslala známá také intimní fotky ,ač mě neznala ,ale ja jsem charakter ,podíval ,ohodnotil a smazal .To je o lidech ,o důvěře .

Neděle, 13. srpna 2023, 16:17Odpovědět

Libor Burian

Podobně jako nákup kryplměn,a posílání peněz vůbec obecně kde komu. Vydírání okamžitě oznámit, a spolupracovat na dopadení. Recidivistum okamžitě nasazovat monitorování náramky které byly před časem vyvinuty. Zvláště při vyšetřování na svobodě. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, začněte uklízet od obcí, starostů, přijďte všichni ke všem volbám, nevynechat žádnou příležitost řict mafii a dost, vrátit moc lidem kteří se znají, nevolit mafii. 19.6. setkání na Václavském náměstí. Seznamte se s Holešovskou výzvou !

Pátek, 11. srpna 2023, 11:37Odpovědět

Žena poslala neznámému muži intimní fotky a videa. Následovalo vydírání  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.