Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policie navrhla obžalovat tři osoby z krácení daní. Škoda přesahuje 80 milionů korun

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu navrhli obžalovat tři lidi z krácení daní. Jeden Čech a dva cizinci měli nakupovat elektroniku v zahraničí bez DPH a prodávat ji prostřednictvím české firmy a jejích internetových portálů. Způsobili tak škodu více než 80 milionů korun.

Podle policie měl Čech a dva cizinci mezi lety 2017 až 2020 nakupovat zboží, zejména spotřební elektroniku, v jiných zemích v Evropské unii bez DPH, a to následně prostřednictvím české firmy a jejích internetových portálů prodávat tuzemským zákazníkům. 

Skutečný prodej zboží pak měli zastírat smluvním vztahem nájemním. „Zaplacenou cenu deklarovali jako kauci, která však nepodléhá DPH. Následně měli před správcem daně se záměrem neuhradit daň z přidané hodnoty tvrdit, že se nejedná o prodej zboží, ale o jeho nájem, čímž měli zatajit skutečnou daňovou povinnost vyplývající z pořízení zboží z jiného členského státu a jeho následného dodání na tuzemský trh,“ vysvětlil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Celkem tak měli zkrátit daň o zhruba 85 milionů korun. Policisté je navrhli obžalovat z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Trestní stíhání probíhhá na svobodě. V případě odsouzení jim podle mluvčího hrozí až deset let vězení. O podání obžaloby rozhodne Krajské státní zastupitelství v Českých Budějovicích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, daně, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistum okamžitě nasazovat monitorování náramky které jsou vyvinuty, pokud jsou vyšetřováni na svobodě. Na daně dostali i AlCapone, u nás odehnali od koryta i vládu Naďové(nečas). Blíží se volby do euzmetku přijďte všichni, využijte všech voleb říct mafii a dost, vrátit moc lidem. Volte třeba Přísahu, Trikoloru, více píšu ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde.

Pátek, 11. srpna 2023, 10:35Odpovědět

Policie navrhla obžalovat tři osoby z krácení daní. Škoda přesahuje 80 milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.