Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hasiči řešili kvůli bouřkám hlavně popadané stromy. Na některých místech nejezdí vlaky

Více než dvě desítky zásahů řešili dnes večer jihočeští hasiči v souvislosti s bouřkami. Většinou šlo o popadané stromy. V některých částech kraje nejezdí kvůli závadám na trati vlaky. Výstraha meteorologů před velmi silnými bouřkami platí až do čtvrteční jedné hodiny ráno.

„Více než dvě desítky zásahů řešíme v kraji v souvislosti s děstěm a bouřkami. Většinou jde o popadané stromy. Nejvíce zásahů bylo na Jindřichohradecku a Českokrumlovsku,“ uvedla před devátou hodinou večer mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Ve Vimperku a Českém Krumlově museli hasiči odčerpávat vodu ze silnic, v Hostkovicích řešili přetékající kanály. 

Bouřky komplikují dnes večer i provoz na železnicích. Kvůli poruchám nemohou několika úseky vlaky projíždět vůbec, nebo pouze s omezením. Týká se to hlavně Prahy, Středočeského a Jihočeského kraje. „Zasahovali jsme u Kamenného Újezdu, kde na trať spadl strom,“ dodala Matějů. Problémy jsou také mezi  stanicemi Chýnov - Obrataň.

Meteorologové varovali, že se na většině území mohou dnes až do noci vyskytnout velmi silné bouřky. Napršet při nich může v krátké době kolem 50 milimetrů srážek a mohou padat dvoucentimetrové kroupy. Výstraha platí pro celou republiku s výjimkou části jižní a střední Moravy, kde mají být bouřky o něco mírnější. Bouřky očekávají meteorologové i ve čtvrtek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, hasiči, bouřky, čhmú

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči řešili kvůli bouřkám hlavně popadané stromy. Na některých místech nejezdí vlaky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.