Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Policie dopadla žháře, který zapaloval kontejnery. Škoda přesahuje 800 tisíc korun

Českobudějovickým policistům se podařilo objasnit několik požárů kontejnerů na tříděný odpad. Na svědomí je má mít osmatřicetiletý muž z Českých Budějovic, který měl od roku 2021 založit minimálně čtyři požáry. Způsobená škoda přesáhla 800 tisíc korun.

K jednotlivým případům mělo podle policie dojít zejména v okolí Lannovy třídy, a to už od roku 2021. V černu toho roku policie zaznamenala první případ, kdy osmatřicetiletý muž zapálil několik velkoobjemových kontejnerů na tříděný odpad ve vnitrobloku bytového domu. Plameny tehdy poškodily také omítku domu a elektroinstalační zařízení. 

Další incidenty, přisuzované dopadenému muži, eviduje policie v roce 2022. „Na začátku léta následujícího roku, o pár desítek metrů dál od prvního ohniska požáru, se opět zaměřil na tříděný odpad v kontejnerech. Během podzimních měsíců roku 2022 pak ještě nejméně ve dvou případech opětovně založil požár odpadového materiálu," okomentoval policejní mluvčí Milan Bajcura. Způsobená škoda je téměř 802 tisíc korun. 

Díky zajištěným důkazům a kamerovým záznamům se podařilo tento týden pachatele dopadnout. „Ve středu tohoto týdne si podezřelý muž z rukou kriminalistů převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty přečinu Poškození cizí věci,“ dodal Bajcura.

Hořící auta na Pražském předměstí nedají lidem spát. Policie stále hledá svědky

Už od léta minulého roku se vždy jednou za čas objeví případ požáru auta, který někdo založil s největší pravděpodobností úmyslně. Policie řeší, zda by se mohlo jednat o jednoho pachatele, který se pohybuje především v okolí Pražského předměstí....

Upozornil ale, že stále vyšetřují další požáry, ke kterým na území města během uplynulých měsíců došlo. Jde například o zapálená auta v okolí Pražského předměstí. Pokud mají lidé k některým z případů informace, ať se ozvou na linku 158.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, žhář, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Zdravím hochy v uniformách - VELICE DOBRÁ PRÁCE HOŠI.

Pondělí, 21. srpna 2023, 17:22Odpovědět

Policie dopadla žháře, který zapaloval kontejnery. Škoda přesahuje 800 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.