Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Senior se nechal přemluvit k výhodnému investování. Vybral peníze a rovnou je předal podvodníkovi

Neuvěřitelný případ hyenismu řeší českobudějovičtí policisté. Na ně se obrátil senior, který naletěl podvodníkovi s nabídkou výhodného investování. Poškozený s ním došel přímo k bankomatu, kde vybral hotovost a tu mu v domnění, že za něj investice provede, předal. Do dnešního dne ale žádnou zprávu o vložených penězích nedostal.

Incident se stal na konci záři letošního roku. Senior se podle policejního mluvčího Milana Bajcury nechal přesvědčit k výhodnému investování a s mužem, který se vydával za „pomocníka“, vyrazil k bankomatu, odkud vybral své úspory. Ty muži předal. „Do současné doby, ale nedostal žádné vyrozumění o uloženém vkladu, ani jinou písemnost dokladující jeho vložené finanční prostředky,“ uvedl mluvčí.

Během vyšetřování se policistům podařilo získat kamerové záznamy, na kterých je vidět muž ve věku 40 až 50 let, silnější postavy, s tmavě prošedivělými vlasy. Je zhruba 175 až 180 centimetrů vysoký a na sobě má černé tričko s bílým nápisem, modré rifle a hnědé sportovní boty. 

Policisté žádají případné osoby, které poznávají muže na fotografii a mohou nám konkretizovat jeho pobyt, aby nás kontaktovali na služebně v ulici 28. října, na telefonním číslo 974 226 700 nebo na lince 158," uzavřel Bajcura.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR, Jan Luxík

Štítky krimi, policie, podvod, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior se nechal přemluvit k výhodnému investování. Vybral peníze a rovnou je předal podvodníkovi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.