Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Přes internet poslali své intimní fotografie a videa. Případy končily vydíráním

Hned několik případů, které skončily vydíráním kvůli zaslaným intimním fotografiím a videím, řeší jihočeští policisté. Pachatelé, které je podle kriminalistů vždy těžké na internetu dohledat, požadovali po obětech desítky, mnohdy až stovky, tisíc.

První případ, který kriminalisté vyšetřují, je už z února letošního roku. „Mladého muže z Písecka oslovila na Facebooku neznámá „žena“. Lechtivá konverzace skončila videopřenosem s autoerotikou, a to bylo to, co vyděrač potřeboval získat. Následovaly výhrůžky, že pokud nepošle platbu 10 000 euro, video se dostane ke všem kontaktům a blízkým osobám,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Do stejné situace se dostal mladý muž, který poslal neznámé ženě „na oplátku“ své intimní fotografie, a i tady následovalo vydírání. 

Koncem července řešila policie podobný případ, kde se obětí vyděračů stala dívka, které nebylo ani patnáct let. „Na Snapchatu ji kontaktoval muž, který jí posílal intimní fotografie a žádal to samé od ní. Vyhrožoval pak dívce také tím, že ublíží členům její rodiny," uvedla mluvčí. Desítky tisíc korun pak zaplatil muž, který poslal neznámé ženě intimní video. Peníze měly zajistit, že se video nedostane na veřejnost.

Podvodníci se vydávali za policisty

Další neuvěřitelný příběh se stal v polovině září. „Muž, který využíval k seznamování se se ženami různé sociální sítě a posílal jim často obnažené fotografie, uvěřil podvodníkům, kteří se vydávali za policisty. Zalekl se informace, že jednou z žen, které fotografie posílal, je i dítě. Pokud se tedy nechce dostat do problémů, ať rodině dívky pošle 200 tisíc korun,“ popsala Čuřínová Ingrišová. Platbu ale zablokovala kontrola v bance a úřednice doporučila muži podání trestního oznámení.

Jde o malý výčet případů, které policie řeší. Jen během listopadu už přijala dvě další oznámení. „V souvislosti s těmito případy radíme jediné, nikdy neposílejte své intimní fotografie či videa a rozhodně vyděračům nic neplaťte. Ve chvíli, kdy tak učiníte, můžete se stát opakovaně obětí a nad tím, co jste natočili a vyfotografovali, naprosto ztrácíte kontrolu," uzavřela mluvčí.

Podle ní je objasňování těchto případů velmi komplikované, i kvůli tomu, že dopátrat se konkrétních pachatelů ve virtuálním světě je téměř nemožné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, vydírání, internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes internet poslali své intimní fotografie a videa. Případy končily vydíráním  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.