Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Muž vyhrožoval vystřílením pošty. Další pak stejným útokem na univerzitě. Policie oba zadržela

Policie kvůli tragickým událostem, ke kterým došlo před Vánoci v Praze, stále sleduje dění na sociálních sítích. V souvislosti s tím zadržela seniora z Jindřichova Hradce, který měl vyhrožovat vystřílením pošty. Stejným útokem jako na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy pak vyhrožoval muž z Písku. Ten byl navíc v minulosti vyšetřován kvůli nedovolenému ozbrojování.

Policie o případech informovala na sociální síti X (dříve Twitter). Kvůli útoku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy sleduje sociální sítě. „Zajímá nás zejména vyhrožování a schvalování. K dnešnímu dni se počet případů, kterými se napříč Českou republikou zabýváme, zvýšil na téměř 90,“ napsali policisté.

Kvůli tomu policie zadržela a vyšetřuje seniora, který v Jindřichově Hradci vyhrožoval vystřílením na poště. Dále policisté řešili muže z Písku, který vyhrožoval dalším útokem na univerzitě. Muž byl navíc podle policie v minulosti vyšetřován pro nedovolené ozbrojování. V tomto případě byla nasazena zásahová jednotka, muž byl zadržen a je vyslýchán.

Příspěvky se na sociálních sítí začaly objevovat hned po útoku 21. prosince. „Stále platí, že v přístupu k případům, kdy někteří jedinci tento bezprecedentní násilný akt schvalují, či dokonce vyhrožují jeho napodobením, budeme aktivní a nekompromisní. Takové jednání je nejen krajně nevkusné, ale většinou také za hranou trestního práva,“ sdělil policejní prezident Martin Vondrášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky krimi, policie, útoky, vyhrožování

Muž vyhrožoval vystřílením pošty. Další pak stejným útokem na univerzitě. Policie oba zadržela  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.