Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hasiči řešili o silvestrovské noci požáry kontejnerů nebo lavičky. U Kaplice hořela stodola

Jihočeští hasiči mají za sebou poměrně klidnou silvestrovskou noc. Řešit museli napříč krajem jen několik hořících kontejnerů, požár dutiny stromu nebo lavičky. Krátce po půlnoci začala u Kaplice hořet stodola, oheň se ale podařilo během chvíle zlikvidovat.

„Celková bilance silvestrovské noci: šest požárů odpadů v kontejnerech v Homolích, Týně nad Vltavou, dvakrát v Českých Budějovicích, v Táboře a Boršově nad Vltavou. Dále jsme řešili požár dutiny stromu v parku v Nových Hradech a požár lavičky ve Strakonicích. Vše to byly požáry beze škod,“ uvedli hasiči na sociální síti X.

Tři minuty po půlnoci museli vyjíždět k požáru stodoly v Pořešíně u Kaplice. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Kaplice a dobrovolníci z Hubenova, Pořešína a Svatého Jana nad Malší. Ve stodole byly uložené plastové květníky a papírové bedny. „Požár byl zlikvidován přesně v jednu hodinu ranní,“ uzavřeli hasiči.

Náročnější službu měli o silvestrovské noci zdravotníci, kteří oproti běžným nočním službám zaznamenali dvojnásobný počet výjezdů. „Ošetřili jsme celkem 14 dospělých pacientů a 6 nezletilých, kteří byli intoxikováni alkoholem. K úrazům jsme vyjížděli ve 28 případech a k většině z nich došlo pod vlivem alkoholu. Následky napadení druhou osobou jsme řešili ve 12 případech,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí zdravotníků Zuzana Fajtlová.

Pouze k jednomu případu vyjížděli záchranáři kvůli poranění zábavní pyrotechnikou. Řešili ale několik pacientů se zhoršeným psychickým stavem.

Tísňovou linku 155 zajišťovalo sedm operátorů, kteří vyslali zdravotnické týmy na 142 výjezdů.

Jihočeská policie řešila od silvestrovské půlnoci do dnešního rána v souvislosti s oslavami asi 70 událostí včetně rušení nočního klidu a fyzických potyček. Rvačky se podle mluvčího Milana Bajcury budou zřejmě řešit jako přestupky proti občanskému soužití.

Dnes čeká policii zejména dohled u ohňostroje v Protivíně. Velkou pyrotechnickou show připravilo město podvacáté. „Budou tam posílené hlídky, snad to bude všechno v pořádku. Bývá tam problém s tím, že lidé nechávají zaparkovaná auta na hlavní silnici, což mnohdy brání plynulému provozu," řekl Bajcura.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, hasiči, zásah, požár

Hasiči řešili o silvestrovské noci požáry kontejnerů nebo lavičky. U Kaplice hořela stodola  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.