Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie stíhá dvacetiletou ženu, která měla podvést téměř 500 lidí

Až na pět let může jít do vězení dvacetiletá žena z Berounska, kterou vyšetřují krumlovští kriminalisté kvůli podvodům. Žena podle nich měla přes internet nabízet k prodeji zboží, za které si nechala zaplatit, nikdy ho ale kupujícím nedoručila. Podvést takto měla téměř 500 lidí.

Krumlovští kriminalisté trestně stíhají dvacetiletou ženu z Berounska kvůli podvodům. Těch se měla dopustit minimálně od června 2021 do srpna 2022. „Poškozené měla obviněná lákat na prodej nejrůznější elektroniky, jako například herní konzole, mobilní telefony, chytré hodinky, video chůvičky nebo interaktivní knihy a tužky značky Albi. Zboží přitom vždy nabízela již s vědomím, že ho následně po jeho uhrazení nedodá,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Žena měla takto podvést více než 460 lidí. Podle policie ale nelze vyloučit, že seznam poškozených nebude delší. Prodejní inzeráty totiž obviněná zveřejňovala kromě svého jména i pod minimálně deseti dalšími smyšlenými jmény. 

Způsobená škoda je více než 360 tisíc korun. „Obviněné nyní v případě prokázání viny hrozí u soudu trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let nebo peněžitý trest,“ dodal Šupík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, podvod

Policie stíhá dvacetiletou ženu, která měla podvést téměř 500 lidí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.