Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policie hledá svědka nehody, při níž byl sražen chodec na silnici

Českokrumlovští policisté hledají svědky, kteří mohli viděli nebo natočit 16. února nehodu, při které byl na hlavní silnici u Velešína sražen člověk. Podle šetření nehody měl jít po špatné straně vozovky a měl na sobě tmavé oblečení.

Nehoda se stala v úterý 16. ledna kolem půl 7 večer na silnici číslo 3 mezi obcemi Velešín a Netřebice na Českokrumlovsku. „Řidič vozidla značky Škoda Rapid zde přehlédl chodce, následkem čehož došlo ke střetu pravou částí vozidla s chodcem. U chodce došlo ke zranění, se kterým musel být převezen do nemocnice v Českých Budějovicích,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík

Řidič vozu nebyl podle výsledků dechové zkoušky pod vlivem alkoholu. Způsobená škoda na autě je minimálně 50 tisíc korun. Policie během vyšetřování zjistila, že chodec měl jít po špatné straně vozovky, navíc oblečený v tmavém oblečení bez reflexních prvků.

„Policisté nyní žádají případné svědky, především řidiče, kteří v uvedenou dobu místem dopravní nehody projížděli, aby se se svými poznatky, případně záznamy z palubních kamer, dostavili na služebnu v Českém Krumlově nebo aby je kontaktovali na telefonním čísle 974 232 250," dodal Šupík.

Ohodnoť článek

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Novotný

Tak hlavně, aby chodec nahradil škodu.. Ten řidič neměl na tak frekventované silnici možnost zareagovat - jedině vjet na rychlo do protisměru a ohrozit protijedoucí.. Skoro denně potkávám na E55 mezi Velešínem a Kaplicí chodce ve tmavém oblečení a jdoucí po špatné straně.. Navíc čumí do země a nesledují provoz.. Je jim jedno, že kamiony a auta před nimi jen těsně strhávají řízení.. Dle toho jak chladnokrevně se na tak frekventované silnici pohybují jsou buď napitý nebo totálně vymaštěný.. Jen škoda, že policejní auta je v klidu míjí a nic s tím nedělají.. Proč by s takovým joudou ztrácila čas.. To chápu.. Ale pak budou v budoucnu řešit smrťák..

Pátek, 26. ledna 2024, 10:32Odpovědět

Policie hledá svědka nehody, při níž byl sražen chodec na silnici  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.