Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zloděj se chtěl schovat na stavebním regálu. Proti policejnímu psovi ale neměl šanci

Jihočeští policisté řešili minulý týden dvojici zlodějů, která se vloupala do areálu českobudějovické firmy. Svědkyně události vše oznámila na policii, která dorazila na místo a pomohla ostraze oba muže dopadnout. Velkou měrou k zadržení přispěl policejní pes Mack se svým páníčkem.

Dvojice zlodějů se do areálu českobudějovické firmy vloupala minulý týden ve středu. Všimla si jich ale žena, která ihned zavolala na linku 158. „Žena oznámila, že se v areálu firmy zřejmě nacházejí zloději a pracovníci ostrahy je hledají. Na místo vyjeli policisté z oddělení hlídkové služby a do akce se zapojil i policejní psovod se svým služebním psem Mackem,“ popsala policejní mluvčí Lenka Krausová.

Po příjezdu na místo policie zjistila, ž se ostraze jednoho z mužů podařilo zadržet. Začali tedy pátrat po druhém. Díky policejnímu psovodovi a jeho služebním psovi Mackovi se ho během chvíle podařilo najít. „Podezřelý vylezl až na vrchol stavebního regálu a myslel si, že jeho úkryt bude dostačující, což mu policejní pes velice rychle vyvrátil a muž musel z regálu chtě nechtě dolů,“ doplnila Krausová.

Čtyřiatřicetiletý muž měl k útěku velkou motivaci. Policisté na místě zjistili, že se jedná o recidivistu, na kterého byl vydán příkaz k zadržení pro podezření z páchání majetkové trestné činnosti. Podle mluvčí má na svědomí krádeže za minimálně desítky tisíc korun. „Po nezbytných úkonech putoval rovnou za mříže, kde měl místo pro páchání předchozí trestné činnosti,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, zloděj, psovod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj se chtěl schovat na stavebním regálu. Proti policejnímu psovi ale neměl šanci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.