Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do šestimetrové šachty ve Strakonicích spadl člověk. Vyprostit ho museli hasiči

Strakoničtí hasiči mají za sebou náročný zásah. Včera odpoledne vyjížděli k člověku, který spadl do šest metrů hluboké šachty. Hasiči ho museli vyprostit a následně ho předali do rukou zdravotníků.

O zásahu informovali hasiči na sociálních sítích. Ve čtvrtek odpoledne vyjížděli do Strakonic, kde měl do zhruba šest metrů hluboké šachty spadnout člověk. „Aktivovaná byla lezecká skupina, jejíž tři členové za použití lezeckého materiálu a techniky zraněného ze šachty vyprostili," uvedla mluvčí hasišů Vendula Matějů.

Po vyproštění hasiči předali zraněného do péče zdravotníkům. Společně ho pak transportovali do vrtulníku. „Muž po pádu do šachty utrpěl středně těžká poranění obou dolních končetin a hrudníku. Imobilizovali jsme mu dolní končetiny a páteř, zajistil žilní vstup a podali infúzní roztoku, anestetika a analgetika,“ uvedli zdravotníci na Twitteru s tím, že muž byl transportován na tramacentrum českobudějovické nemocnice.

Ohodnoť článek

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, hasiči, nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do šestimetrové šachty ve Strakonicích spadl člověk. Vyprostit ho museli hasiči  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.