Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Lipně nad Vltavou se srazila dvě auta. Záchranáři ošetřili šest lidí, z toho tři děti

V Lipně nad Vltavou se v sobotu odpoledne čelně srazila dvě osobní auta. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Záchranáři ošetřili celkem šest lidí, z toho tři děti.

Nehoda se stala po čtvrté hodině odpoledne v Lipně nad Vltavou. Šlo o čelní náraz osobních aut Toyota a Honda. Po střetu zůstaly ve vozech tři osoby zaklíněné. „Zásadním úkolem hasičů bylo vyprostit všechny zaklíněné zraněné. Pomocí hydraulických vyprošťovacích nástrojů hasiči všechny tři osoby z vraků aut vystříhali přibližně za půl hodiny,“ uvedli hasiči na Facebooku. 

Při nehodě se celkem zranilo šest osob, z toho tři děti. „Dvě dospělé osoby utrpěly vážná mnohočetná poranění, děti naštěstí vyvázly jen s lehčími poraněními. Řidiče jednoho vozu bylo nutné ještě před vyproštěním zajistit žilním vstupem pro podání analgosedace,“ napsali na sociální síti X zdravotníci. Všichni zranění byli převezeni do českobudějovické nemocnice.

Hasiči následně na místě zajistili vozy, aby nevznikl požár a zasypali vyteklé provozní kapaliny na silnici. „Před půl sedmou se na místo nehody dostavil vůz odtahové služby, po 19. hodině velitel zásahu ukončení zásahu,“ dodali hasiči.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, krimi, hasiči, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lipně nad Vltavou se srazila dvě auta. Záchranáři ošetřili šest lidí, z toho tři děti  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.