Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nulová tolerance. Policie se zaměřila na návykové látky za volantem

O uplynulém víkendu se dopravní policisté v Českých Budějovicích zaměřili na řidiče, kteří usedají za volant pod vlivem návykových látek. Během akce s názvem Nulová tolerance zastavili více než tři stovky aut, přitom zjistili 28 přestupků a 2 trestné činy.

Do kontroly řidičů se dopravní policisté v Českých Budějovicích pustili v sobotu ráno. Akce se zúčastnili dvě desítky policistů, které během několika hodin zastavili a zkontrolovali 353 motorových vozidel. Cílem bylo snížit nehodovost, kterou mají na svědomí řidiči, kteří před jízdou užili návykové látky.

Policisté zjistili 28 přestupků a 2 trestné činy. „V síti strážců zákona uvízlo 9 řidičů, kteří si neodpustili požít alkohol a jeden z hříšníků odmítl test na návykovou látku. V tomto případě je dle novelizace zákona o provozu na pozemních komunikacích platné, že jeho jednání je odesláno ke správnímu odboru obce s rozšířenou působností,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Kromě toho ale řešili policisté také porušení nejvyšší povolené rychlosti, nevyhovující technický stav vozu nebo nepoužití bezpečnostních pásů, dodal Bajcura.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky krimi, policie, doprava, kontrola, alkohol, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nulová tolerance. Policie se zaměřila na návykové látky za volantem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.