Počasí dnes29 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Chtěl investovat do kryptoměn. Přišel o téměř čtyři miliony

Další případ podvodu přes internet řeší prachatičtí kriminalisté. Obětí se tentokrát stal šestatřicetiletý muž, který chtěl investovat do kryptoměny. Ozval se mu muž, podvodník, který mu s údajným investováním měl pomoct. Místo toho ho ale okradl o téměř čtyři miliony korun.

Šestatřicetiletý muž měl na sociální síti na stránce, která nabízela pomoc s obchodováním s kryptoměnou, vyplnit kontaktní údaje. Na základě toho se mu přes WhatsApp ozval muž, který mu nabídl pomoc s investováním.

„Podle jeho instrukcí si pak zřídil kryptoměnovou peněženku. V rámci investic do kryptoměn poté zasílal bankovními převody částky do zahraničí a také uskutečňoval převody kryptoměny na předem určené bitcoinové adresy,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Muž sice viděl, že se mu ve virtuální peněžence objevují zaslané peníze, podle policie šlo ale o falešný token, tvářící se jako oficiální kryptoměna. Kromě investic podvodník z muže vylákal také peníze na kurýrní službu, která mu měla zhodnocené peníze dodat.

Falešní bankéři, podvodné investice i romantičtí lékaři z Jemenu, trestná činnost na internetu stále stoupá

Trestná činnost na internetu stoupá. Falešní bankéři, podvodné investice i romantičtí lékaři z Jemenu – podobných případů musí policisté nejen v Jihočeském kraji řešit desítky měsíčně. Nárůst kyberkriminality je natolik vysoký, že jeho řešení si...

„Poškozený na transakce použil nejenom svoje finanční úspory, ale sjednal si i úvěry u bank a vypůjčil si na to i od známého. Podvodným jednáním mu byla způsobena škoda za téměř 4 000 000 korun,“ doplnila mluvčí.

Před podobnými stránkami, které výhodné investice nebo pomoc s investováním nabízejí, policie důrazně varuje. „Uživatel se zde zpravidla dočte částečně zavádějící informace o investicích do bitcoinu. Bohužel neznalý investor jen stěží odhalí, že se jedná o dezinformace. Pro zvýšení důvěryhodnosti používají stránky fingované fotografie z médií či fiktivních rozhovorů různých osobností,“ upozornila Joklová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, kryptoměna, podvod, interner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Ten člověj musí opravdu být chudý duchem. Už pár měsíců se denně objevují podobné zprávy. A rád bych potkal takového filantropa, který pomáhá mně, namísto toho, aby zvětšoval svůj majetek. Zatím mám smůlu, kontaktovali mne jen podvodníci. Že třeba vyhrál 100 milionů dolarů a chce se se mnou rozdělit.

Pátek, 2. srpna 2024, 12:30Odpovědět

Josef Salava

Já viděl také nabidku ale nedal jsem nic je to podvod nic vic

Středa, 31. července 2024, 09:47Odpovědět

Chtěl investovat do kryptoměn. Přišel o téměř čtyři miliony  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.