Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Mladý muž se zákazem řízení ujížděl před policií. Zastavila ho až prostřelená pneumatika

Během dvou týdnů se bude muset před soud postavit mladý muž, kterého v pátek pronásledovali na Strakonicku policisté. Mladík totiž usedl za volant i přesto, že má vyslovený zákaz řízení. Před hlídkou ujížděl a zastavila ho až prostřelená pneumatika, ani pak se ale nechtěl vzdát a v autě se zamkl.

Incident se odehrál v pátek 27. září v Katovicích na Strakonicku, kudy se proháněl v osobním autě Škoda Octavia mladý muž. Za volant usedl i přesto, že měl vyslovený zákaz řízení. Policejní hlídka z Radomyšle, která si jeho jízdy všimla, se rozhodla mladíka zastavit. Ten ale na opakované pokyny k zastavení nereagoval a před policisty ujížděl. 

„V jednom okamžiku se policistům podařilo prostřelit pneumatiku vozidla a zastavit ho. Ani teď to mladý muž ke své smůle nechtěl vzdát a odmítl z vozidla, kde se uzamkl, vystoupit. Policista s kolegyní nezaváhali a po rozbití okna muže z vozidla vyvlekli a zadrželi,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Kriminalisté mladého muže obvinili z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Do dvou týdnů by měl stanout před soudem, kde bude muset své jednání vysvětlovat.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Policie ČR

Štítky krimi, policie, pronásledování, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý muž se zákazem řízení ujížděl před policií. Zastavila ho až prostřelená pneumatika  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.