Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

U Týna nad Vltavou se srazila dvě auta. Starší řidička nehodu nepřežila

, aktualizováno před hodinou

Tragické následky má odpolední střet dvou osobních aut nedaleko Týna nad Vltavou. Střet nepřežila osmašedesátiletá řidička jednoho z vozů. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému.

Nehoda se stala po druhé hodině odpoledne na silnici 122 mezi obcemi Netěchovice a Nuzice u Týna nad Vltavou. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Přivolaní hasiči museli z jednoho z vozů vyprostit řidiče a spolujezdce. „Pro oba museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení. Třetí osobu vyprostili hasiči ze zadního sedadla bez vyprošťovacích nástrojů,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Záchranáři ošetřili dva muže a dvě ženy. „Nejzávažnější byl stav starší ženy, u které v důsledku zranění došlo k selhání životních funkcí. Byla u ní zahájena nejprve nepřímá srdeční masáž a poté posádkami zdravotníků rozšířená resuscitace. Přes veškerou snahu všech zúčastněných se u zraněné nepodařilo obnovit pravidelnou srdeční akci a zasahující lékař musel nakonec konstatovat její smrt,“ popsala mluvčí zdravotníků Petra Kafková.

Dva mladíci a slečna podle ní utrpěli středně těžká poranění v oblasti končetin a trupu. „Záchranáři jim na místě zajistili žilní vstup, podali tišící léky, provedli imobilizaci vakuovými dlahami a ošetřili zranění. Po poskytnutí této přednemocniční neodkladné péče je dvě pozemní posádky a vrtulník transportovaly do traumacentra českobudějovické nemocnice,“ dodala Kafková.

Přesné okolnosti a příčiny nehody se vyšetřují. Podle mluvčí Lenky Krausové je za nehodou nejspíš rychlost. „Osmnáctiletý řidič pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti vyjel do protisměru, kde došlo ke střetu s řidičkou druhého auta,“ uvedla. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marta

Doufám rodiče mladíka který seděl za volantem a vlastní nezodpovědností zabil nevinnou ženu že jste spokojeni.......VYCHOVALI JSTE VRAHA.A Vaše vina je ještě zmocněna jestli jste Vašemu synkovi,Vaší chloubě to auto koupili.

Dnes, 18:13Odpovědět

U Týna nad Vltavou se srazila dvě auta. Starší řidička nehodu nepřežila  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.