Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Aby dostal bývalou přítelkyni z hotelového pokoje, vymyslel si, že v budově je nastražená bomba

Policisté, hasiči i záchranáři vyjížděli v úterý 15. října do centra města Písek, aby evakuovali a prohledali jeden z místních hotelů, ve kterém měla být dle anonymního oznamovatele nastražená bomba. Z budovy evakuovali desítky osob, bombu však nenašli. Při následném šetření policisté odhalili oznamovatele i jeho netradiční motiv.

Složky integrovaného záchranného systému vyjížděly v úterý 15. října večer do hotelu v centru Písku. Zaměstnanci hotelu totiž obdrželi anonymní zprávu, že v budově je nastražený výbušný systém. Na akci se podíleli policisté, hasiči, zdravotnická záchranná služba, dobrovolní hasiči i městští strážníci. Z domovů i hotelů evakuovali desítky osob a na místo přijeli policejní odborníci na pyrotechniku.

„Uložení bomby se naštěstí nepotvrdilo,“ sdělila policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Ta také doplnila, že po ukončení akce se všichni evakuovaní lidé vrátili domů a do hotelových pokojů. Pro jihočeské policisty tím však případ neskončil. Spolu s kriminalisty pokračovali v pátrání po anonymovi, který výhrůžnou zprávu do hotelu zaslal.

„Pátrání bylo úspěšné a kriminalisté si 17. října pro muže ve středním věku přišli. Muž byl obviněn ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, za který mu hrozí odnětí svobody až na tři roky. Policistům přiznal, že nastražení bomby nahlásil, protože chtěl z jednoho z hotelových pokojů dostat svou bývalou přítelkyni,“ uvedla Čuřínová Ingrišová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky krimi, bomba, anonym, hlášení, hotel, Písek, policie, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aby dostal bývalou přítelkyni z hotelového pokoje, vymyslel si, že v budově je nastražená bomba  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.