Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihostroj v omlazené sestavě porazil Zlín 3:0

V posledním zápase základní části dal Jihostroj šanci mladým hráčům, kteří během sezony nedostávali tolik prostoru. Své první extraligové utkání odehrál i čerstvě šestnáctiletý Tomáš Brichta, který se stal nejmladším hráčem v historii klubu. I s omlazenou sestavou zvládly České Budějovice zápas proti poslednímu týmu tabulky bez ztráty setu a do play-off půjdou z druhého místa.

Jihostroj šel do zápasu v roli jasného favorita a uzpůsobil tomu i svou sestavu. Proti Zlínu dal šanci méně využívaným hráčům a mladým talentům ze své líhně. Zajímavým jménem v českobudějovické startovní sestavě byl zejména Tomáš Brichta – čerstvě šestnáctiletý univerzál se totiž stal vůbec nejmladším hráčem, který kdy nastoupil za Jihostroj! V prvním setu se i vzhledem k těmto okolnostem hrálo vyrovnaně. Zlínští v závěru setu dokonce vedli a vypadalo to, že si na jihu Čech po dlouhé době připíší vítězství v setu. To se ale nakonec nestalo. Jihostroj koncovku zvládl lépe a zvítězil 27:25.

Druhý set byl opět vyrovnaný. Českobudějovičtí pokračovali se zapojením mladých hráčů – mimo jiné se na hřiště dostali Šulista, Koranda nebo Juračka. Zlín stále zvládal vzdorovat a držel s Jihostrojem krok. Fanoušci, kterých do Sportovní haly na poslední zápas základní části dorazil slušný počet, viděli atraktivní volejbal. Na hřišti byli k vidění pěkné výměny a také Zlínští mladíci ukázali svůj potenciál. Závěr setu byl opět vyrovnaný, ale Jihostroj i díky pomoci talentovaného Brichty zvládl koncovku lépe, když zvítězil 25:22.

Ve třetím dějství už se obraz hry změnil. Zlínským, kteří přijeli na jih Čech s devíti hráči, už chyběly síly i motivace. Českobudějovičtí hnáni hlasitými fanoušky vypustili na palubovku další hráče, kteří dostali vůbec poprvé větší prostor na hřišti v extraligovém zápase. S blížícím se koncem setu bylo jasné, že i třetí set vyhrají domácí. Podepsal se pod to opět univerzál Brichta a bod ze smeče si připsal třeba i nahrávač Piskáček. Jihostroj potěšil své fanoušky tříbodovou výhrou v posledním zápase základní části a do play-off půjde z druhého místa.

VK Jihostroj České Budějovice - VSC Fatra Zlín 3:0 (27:25,25:22,25:19)

VK Jihostroj České Budějovice: Polák, Šulista, Licek, Piskáček, Brichta, Sedláček, libero Juračka. Střídali: de Amo, Michálek, Mach, Koranda, libero Kryštof

VSC Fatra Zlín: Kozák, Šulc, Čechmánek, Lamri, Toman, Adamec, libero Vodička. Střídali: Gálík, Pavlovský, Bednařík, libero Viceník

Ohlasy

Tomáš Skolka (trenér VK Jihostroj České Budějovice): My jsme zápas od začátku chtěli pojmout tak, že dáme šanci mladým, kteří si nezahrají celou sezonu. Jsem rád, že se přišlo podívat tolik lidí a že mladí kluci atmosféru zvládli.

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Výborné tři body v posledním zápase základní části. Jsem moc rád, že si mohli zahrát mladí kluci, jelikož měli někteří hráči zdravotní problémy. Mladíci si šanci určitě zasloužili a jsem rád, že to zvládli.

Přemysl Obržálek (trenér VSC Fatra Zlín): První set jsme si pokazili sami. Byli jsme slabí hlavně na nahrávce a Budějovice zaslouženě vyhrály.

Radim Šulc (kapitán VSC Fatra Zlín): Myslím si, že první set ovlivnil celý zápas. Nedokázali jsme vyhrát koncovku, i když jsme měli dobře nakročeno. Sesypali jsme se a neuhráli jsme ani jasné balony. Byl to zápas i o hlavách, které měli lepší domácí. Gratuluju jim.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Jihostroj, volejbal, sport, vítězství, Zlín, České Budějovice, VSC Fatra Zlín, VK Jihostroj České Budějovice, Radek Mach, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj v omlazené sestavě porazil Zlín 3:0  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.