Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Definitivně potvrzeno! Bývalý reprezentant Sivok se vrací do Dynama

Budějcké Dynamo se od září může spolehnout na zkušeného stopera Tomáše Sivoka. Odchovanec jihočeského manšaftu se po angažmá v pražské Spartě, italském Udinese a tureckém Istanbulu upsal aktuálně třináctému týmu Fortuna ligy. Po reprezentační pauze by tak mohl Dynamu pomoci už v zápase s Ostravou.

Tomáš Sivok začínal s fotbalem v Kamenici nad Lipou, ale mládežnické kategorie už strávil v českobudějovickém Dynamu. Brzy se vytáhlý stoper dostal do hledáčku pražské Sparty, ve které strávil pět sezon a získal s ní tři tituly. Pak Sivok zamířil do italského Udine, odkud se vydal do tureckého Besiktase. V Istanbulu získal jeden mistrovský titul a dva pohárové triumfy. Pak se po dvou sezonách přesunul do Bursasporu, odkud zamířil do izraelského klubu Maccabi Petah Tikva. V seniorské reprezentaci odehrál 64 zápasů, v nichž vsítil pět branek. Několikrát naskočil i s kapitánskou páskou. Desítky startů Tomáš Sivok posbíral i v mládežnických reprezentacích.

Sivok po minulé sezoně skončil v izraelském týmu Maccabi Petah Tikva a vyčkával, jestli nedostane další zajímavou nabídku ze zahraničí. 

Tak se ale nestalo a tak se po 16 letech vrací do Dynama - za jihočeský celek nastupoval v letech 2000 až 2002 a o rok později v něm po přestupu do Sparty ještě krátce hostoval. „Máme džentlmenskou dohodu. Tomáš tady může hrát rok, dva nebo i pět. Každopádně jsme se domluvili, že i po konci kariéry bude v klubu pokračovat. Byla by škoda a ostuda klubu jeho potenciál nevyužít,“ řekl generální manažer českobudějovického Dynama Martin Vozábal.

Tomáš Sivok by poprvé mohl naskočit v černobílých barvách po reprezentační pauze na půdě Baníku Ostrava. Nevyloučil však ani start za B-tým. „Fotbal mě musí bavit, to je pro mě základ. Po svalovém zranění ještě dobíhám tréninkové manko, pomůže mi i reprezentační přestávka. Ale nehrál jsem od 12. května, takže zápasová praxe mi chybí, ze začátku to asi nebude ideální,“ drží se bývalý reprezentační obránce zpátky. Za reprezentaci odehrál 64 zápasů, dal pět branek a zúčastnil se dvou evropských šampionátů.

„Sice mi řada lidí říkala, že už pokračovat nemám, ale pokračování jsem si trošku vydupal. Dynamo pro mě bylo v případě návratu jasná volba,“ řekl Sivok a dodal: „Chtěl bych poděkovat i panu Peltovi, který mě chtěl do Jablonce, ale nemělo pro mě smysl tam jezdit. Musím poděkovat i Martinu Vozábalovi, který s Davidem Horejšem klub pozvedli, a umožnili mi trénovat s mužstvem. Budu chtít přispět k tomu, aby se Dynamo ustálilo v první lize.“


Fotbalový záložník Provod odchází z Českých Budějovic do Slavie

Fotbalový záložník Lukáš Provod odchází z Českých Budějovic do Slavie Praha. Dvaadvacetiletý hráč na jihu Čech hostoval z plzeňské Viktorie. Provod dnes naposledy nastoupil za Dynamo a pomohl mu k výhře 2:0 nad Zlínem.

Podle jeho manažera Jiřího Müllera se rýsovala možnost na angažmá ve Švýcarsku. Nakonec ale padla. Sivok prý dostával nabídky i z Turecka nebo Izraele, ale nakonec přece jen vybral přestup do Českých Budějovic.

„Česká liga má svoji kvalitu, nejlépe ji nyní reprezentuje Slavie, které to i jako Sparťan přeji,“ hovoří o dosavadní sezoně nová posila Jihočechů. Tou další by se mohl stát sparťanský stoper Uroš Radakovič, s nímž klub jedná. Řeší se i plzeňská náhrada za odchod Provoda. Už o víkendu se v dresu Dynama představil bývalý reprezentant Michael Rabušic.

Foto SK Dynamo České Budějovice | Zdroj ČTK, SK Dynamo České Budějovice

Štítky Sport, fotbal, první, Č. Budějovice, Sivok, SK Dynamo České Budějovice, Tomáš Sivok, AC Sparta Praha, FC Baník Ostrava, Istanbul, Udinese Calcio, 1. česká fotbalová liga, reprezentace, SK Slavia Praha, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Definitivně potvrzeno! Bývalý reprezentant Sivok se vrací do Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.