Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Slovan po třech zápasech opět naplno bodoval. Budějckému Dynamu nastřílel čtyři branky

Liberečtí fotbalisté v dohrávce jedenáctého kolafotbalové ligy přivítali Dynamo České Budějovice. A byl to atraktivní duel se dvěma obraty skóre. Domácí šli brzy do vedení, ale hosté otočili na 1:2. Hráči Slovanu se nevzdali a výsledek opět překlopili na svou stranu, když nakonec zvítězili 4:2.

Od úvodu se hrál plný šancí a také branek. Do vedení šli domácí už v sedmé minutě. Musa nejprve po centru střílel z první do tyče, míč se ale odrazil k Balutovi a ten nezaváhal – 1:0. O dvě minuty později mohl stejný hráč zvýšit, sám na vápně ale gólmana Staňka nepřekonal.

A tak trestali hosté. Varování dal nádhernou ranou Mustedanagič, v patnácté minutě už ale bylo vyrovnáno. Centr do vápna poslal Kladrubský a Ledecký se prosadil hlavou – 1:1. A prakticky po rozehrání domácí šokoval Brandner, který tváří v tvář Nguyenovi nezaváhal – 1:2.

Domácí pak na několik minut vypadli z tempa, pohodu jim na kopačky vrátil až Potočný, kterého našel Malinský – 2:2. Po necelé půlhodině mohl Slovan opět jít do vedení. Hosté zmatkovali v rozehrávce, Musa se dostal na vápně k balónu, jenže přestřelil. Ve zbyvajícím čase první půle už se hra uklidnila.

Druhou půli začal aktivněji Liberec. Už po třiceti sekundách se do vápna probil Musa, vypálil, jeho ránu ale vyrazil Staněk. Domácí ale pokračovali v tlaku, po pěti minutách už Potočný překonal Staňka, míč ale vykopl Sivok. O chvíli později se ale skóre měnilo – Potočný zahrál roh a Musa míč uklidil do sítě.

V 60. minutě mohli hosté srovnat. Kladrubský nacentroval do vápna, míč nakonec jen minul Ledecký a balon proletěl těsně kolem tyče.

V 69. minutě v rohu pokutového území fauloval Potočného Kladrubský a kopala se penalta. K té se postavil Kamso Mara a poslal Staňka na druhou stranu – 4:2.

Slovan pak hrál v pohodě a útočil do rozhozené obrany Budějovic. Dobrý brejk ale nevyužili a povedená rána střídajícího Kuchty šla vedle. Domácím zatrnulo v 80. minutě. Nguyen byl hodně vyběhnutý a hosté se dostali k rychlé akci, kterou jen těsně mimo zakončil Schranz.

Závěr se ale jen tak nedohrával, hosté se snažili snížit a otevírali okénka v obraně. Pátou branku mohl přidat v poslední minutě Fukala, nakonec ho ale vychytal Staněk.

Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 4:2 (2:2)

Branky: 7. Baluta, 23. Potočný, 54. Musa, 70. Mara (pen) - 15. Ledecký, 16. Brandner. Rozhodčí: Rejžek - Paták, Poživil. ŽK: 13. Hybš, 50. Baluta, 66. Musa, 72. Karafiát, 90. Fukala - 36. Helešic, 50. Kulhánek. Diváci: 2 936.

FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala, Chaluš, Mikula, Hybš – Karafiát (C), Mara – Malinský, A. Baluta, Potočný – Musa.

SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Helešic, L. Havel, Sivok (C), Kladrubský – Schranz, Mustedanagić, Kulhánek, Havelka, Brandner (62. Delarge) – Rabušic (10. Ledecký).

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Slovan Liberec, Dynamo, fortuna liga, fotbal, FC Slovan Liberec, SK Dynamo České Budějovice, Kamso Mara

Slovan po třech zápasech opět naplno bodoval. Budějckému Dynamu nastřílel čtyři branky  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.