Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalisty Budějc posílí senegalský útočník Dame Diop

Trenér Dynama David Horejš čeká na zajímavou posilu do ofenzivy. Smlouvu do léta 2023 totiž na jihu Čech podepsal senegalský útočník Dame Diop, který v nedávné minulosti úspěšně působil v Baníku Ostrava a ve Fastavu Zlín. „Smlouvy jsou podepsané a teď jednáme s českým velvyslanectvím v Senegalu o udělení víza, aby mohl okamžitě přiletět do Česka,“ řekl v klubovém podcastu generální manažer Dynama Martin Vozábal.

Dame Diop se narodil 15. února 1993 v senegalském městě Louga. Dnes sedmadvacetiletý útočník nebo ofenzivně laděný záložník působil nejprve v senegalském klubu Touré Kunda Foot-Pro, odkud se v roce 2012 přesunul do ruského FK Chimki. Tam sice šanci nikdy nedostal, ale poté na sebe výrazně upozornil v arménském klubu FC Širk, se kterým vyhrál ligu, pohár i superpohár.

V roce 2014 se poprvé objevil v České republice, když jako volný hráč přišel do Slavie Praha. Hodně prostoru pak dostával ve Zlíně, odkud přestoupil do Baníku Ostrava. Českou ligu opouštěl na začátku roku 2020 s bilancí 107 zápasů a 24 gólů. Během loňského roku působil v druholigovém a později prvoligovém tureckém klubu Hatayspor. V Turecku ale v prosinci skončil a na začátku roku podepsal smlouvu s Dynamem.

Senegalský útočník má v Dynamu platnou smlouvu, nyní se ale čeká na jeho přílet do České republiky. „Dame je aktuálně doma v Senegalu. Intenzivně řešíme jeho vízum a hned jak bude vyřešené, přesune se za námi do Budějovic. Všichni doufáme v to, že se do konce příštího týdne v našem klubu již objeví," říká Martin Vozábal.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky Dynamo, České Budějovice, fotbal, Diame Diop, Dame Diop, SK Dynamo České Budějovice, Česko, FC Baník Ostrava, FC Fastav Zlín, Martin Vozábal, Senegal, David Horejš, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisty Budějc posílí senegalský útočník Dame Diop  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.