Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výhru je třeba potvrdit doma, říká David Horejš

Do nového týdne se fotbalisté Dynama probouzeli o dost lépe než v posledních dvou měsících. Po jedenácti zápasech v řadě totiž dokázali bodovat za tři body, když v sobotním duelu v Příbrami vyhráli díky brance Benjamina Čoliće z přímého kopu a ukončili tak nepříznivou sérii bez vítězství. „Týmu patří velké poděkování," říkal trenér David Horejš.

Série bez výhry je u konce, Dynamo vyhrálo v Příbrami

Čekání na výhru je u konce. Dynamo dokázalo ve 30. kole FORTUNA:LIGY porazit středočeskou Příbram a po dlouhé době slaví zisk tří bodů. O jedinou trefu se z přímého kopu postaral Benjamim Čolić, který se tak vyšvihl na první místo tabulky střelců...

Před samotným závěrem sezony nebyli černobílí v dobré formě. Z jedenácti posledních zápasů uhráli jenom čtyři body a propadli se tabulkou až na dvanácté místo. Do hry o vyšší pozice se znovu vrátili v sobotu, kdy triumfovali na hřišti Příbrami. „Jsem nesmírně rád, že jsme po takové době získali tři body. Hlavním klíčem k úspěchu byl týmový výkon," uvědomoval si Horejš.

Příbram naopak ztratila jeden z klíčových zápasů v cestě za záchranou. V posledních čtyřech kolech se tak pokusí o malý zázrak. „Dvakrát vyhráli venku a přiblížili se nesestupovému pásmu. Je to pro nás o to cennější, že jsme je dokázali zastavit."

Velkou vzpruhou pro Jihočechy může být výhra v Příbrami hlavně po psychické stránce. „Psychika hraje obrovskou roli. Do situace, ve které jsme byli, jsme se dostali sami. Stejným způsobem se z ní musíme dostat. Podali jsme výkon, který nám pomohl přerušit sérii a bude třeba na to navazovat i ve zbytku sezony," zdůrazňuje Horejš.

K vítězství přispěla i netradiční příprava, kterou trenéři pro své svěřence v týdnu připravili. „Udělali jsme večerní teambuilding, kdy jsme společně sledovali Ligu mistrů a hráli při tom různé hry. V zápase bylo znát, že od první minuty jsme pro výsledek dělali maximum a byli za to odměněni," dodal kouč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky České Budějovice, Dynamo, fotbal, Fortuna liga, David Horejš, 1. FK Příbram, SK Dynamo České Budějovice, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhru je třeba potvrdit doma, říká David Horejš  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.