Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Dynamo neudrželo vedení a v Jablonci remizovalo

Atraktivní podívanou nabídlo 11. kolo FORTUNA:LIGY na jablonecké Střelnici. Dynamo si z utkání nakonec odneslo bod, přestože po většinu utkání díky dvěma slepeným brankám v prvním poločase vedlo. Domácí ovšem zachránil dvěma góly Martin Doležal. V dalším kole Jihočeši hostí pražskou Slavii.

Už po pár minutách hry mohlo jít Dynamo do vedení. Buren sklepl pro Mihálika, který z malého vápna nasměroval svou hlavičku jenom do míst, kde stál Vajner. Do vedení se tak dostal Jablonec. V patnácté minutě poslal centr do vápna Jan Krob a přesnou hlavičkou se prosadil Martin Doležal - 1:0.

Poté se Dynamo nadechlo k velkému obratu. Ve dvacáté minutě srovnal Matej Mršić, když krásnou střelou pokořil debutujícího brankáře soupeře – 1:1. O tři minuty později už Jihočeši vedli. Prostor ke střele dostal Ondřej Mihálik a jeho parádní pokus zapadl až do sítě – 1:2. Třetí gól mohl přidat Van Buren, ovšem jeho hlavičku zastavil na brankové čáře Vajner.

Na začátku druhého poločasu drželi balon více domácí fotbalisté, ale branku Vojtěch Vorla nijak neohrožovali. Klíčovou třetí branku mohl přidat Matej Mršić, který se šikovně uvolnil za vápnem, ale do střely dal až příliš razance a přestřelil.

Stoprocentní šanci čtvrt hodiny před koncem nevyužil Fortune Bassey, který po přihrávce od Burena zakončoval zcela sám před jabloneckým gólmanem. Na druhé straně byli domácí v koncovce úspěšnější. Důrazný Martin Doležal se dostal k hlavičce a druhým gólem v zápase rozhodl o konečné remíze 2:2.

Jablonec – SK Dynamo 2:2 (1:2)

Branky: 15. a 78. Doležal, 20. Mršić, 23. Mihálik, Žluté karty: Talovierov, Králik (CEB), Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Leška, Diváci: 2424

Jablonec: Vajner – Libor Holík, V. Kubista, Zelený, Krob – Považanec – Pleštil (71. Vaníček), Houska (46. Čvančara), Kratochvíl, Pilař (87. Malínský) – Doležal (C).

Dynamo: Vorel – Sladký, Králik (C), Talovierov, P. Novák – Hellebrand (58. Čavoš) – Van Buren, Hora, Mihálik (72. Javorek), Mršić – Bassey (87. Michal Škoda).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, Jablonec, fotbal, HC Dynamo Pardubice, FK Baumit Jablonec, Martin Doležal, SK Slavia Praha, 1. česká fotbalová liga, Ondřej Mihálik, Matej Mršić, Jan Krob, Vojtěch Vorel, Fortune Bassey

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo neudrželo vedení a v Jablonci remizovalo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.