Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Záložník Dynama míří do Slavie. Pražský klub uplatnil klauzuli

Z českobudějovického Střeleckého ostrova míří další hráč do pražské Slavie. K týmu Jindřicha Trpišovského by se měl připojit záložník Matěj Valenta, který má za sebou vydařenou sezonu v dresu Dynama. Informoval o tom server iSport.cz.

„Můžeme potvrdit, že přijde Matěj Valenta, mělo by to být hotové. Dozrál jeho čas návratu do Slavie. V poslední době udělal obrovský progres, možná vůbec největší v lize, dostal se do reprezentační jednadvacítky,“ citoval server iSport.cz Jaroslava Köstla, asistenta trenéra Jindřicha Trpišovského.

Podle informací Budějcké Drbny Slavia uplatnila klauzuli na zpětný odkup dvaadvacetiletého záložníka. Kluby by měly přestup potvrdit v nejbližší době, pravděpodobně do konce týdne. 

Matěj Valenta je odchovanec Slavie. Zamířil odtud pouze na hostování do Ústí nad Labem a poté se přesunul v roce 2020 do českobudějovického Dynama. V něm prožil vydařenou uplynulou sezonu, za což si vysloužil i nominaci do výběru lvíčat. 

Valentu čeká největší zápas v reprezentaci. Soupisce Anglie jsme se doma museli smát, vypráví

Hráč Dynama a český reprezentant Matěj Valenta vyhlíží vrchol sezony. Dvaadvacetiletý záložník se na jihu Čech připravuje na páteční utkání s Anglií. V rozhovoru pro Budějckou Drbnu vypráví o uplynulém ligovém ročníku, hodnotí své výkony a...

Povedená byla hlavně jarní část sezony. „Začal jsem cítit velkou důvěru od trenéra Davida Horejše. Postavil nás s Kubou Horou vedle sebe a já si v tu chvíli řekl, že neslezu ze hřiště, což se také stalo. Jsem za to rád. Sebevědomí je důležité, na hřišti se pak cítíte mnohem lépe,“ hodnotil Matěj Valenta v rozhovoru pro Budějckou Drbnu před utkáním s Anglií, do kterého nakonec nezashál. 

Kvalitních výkonů si všimla nejen Slavia, fotbalistu sledovala také Plzeň. Nakonec by měl Valenta zamířit tam, kde s fotbalem začínal. Podle serveru iSport.cz dostanou Jihočeši zhruba osm milionů korun. Ve středu zálohy má trenér Jozef Weber několik alternativ. Využít může Jakuba Horu, Patrika Čavoše nebo mladíky Patrika Hellebranda a Jonáše Vaise. Klub chce teď posílit kraje záložní řady, řeší ale také stopera. Na testech je v Budějovicích David Broukal, zatím není jasné, kdy dorazí Ishaku Konda.

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, dynamo, přestupy, slavia, Matěj Valenta, SK Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice, Jindřich Trpišovský, Střelecký ostrov, FK Ústí nad Labem, FC Viktoria Plzeň, David Horejš, Jakub Hora, Patrik Hellebrand

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záložník Dynama míří do Slavie. Pražský klub uplatnil klauzuli  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.