Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rezerva Dynama konečně vyhrála. Jihočeši se přetahují o vedení v divizní soutěži

Písečtí fotbalisté mají za sebou přestřelku v Sokolově, B tým Dynama konečně naplno bodoval a divizní soutěž sleduje napínavý souboj jihočeských klubů. To všechno nabídl uplynulý víkend na fotbalových trávnících.

V druhé lize si chtělo Táborsko spravit chuť po smolné porážce v poháru se Zbrojovkou. Domácí šli do vedení po trefě Davida Ledeckého, ale Varnsdorf dokázal vyrovnat a utkání skončilo 1:1. Jihočeši jsou nyní na 13. příčce.

Více gólů bylo k vidění ve třetí nejvyšší soutěži. Písek nastoupil na hřišti Sokolova a diváci se nenudili. Už v 19. minutě Písek vedl 3:0, ale domácí utkání zdramatizovali. Jako vítězná se nakonec ukázala trefa Voráčka, která rozhodla o výhře hostů 4:3. 

„Věděli jsme, že domácí jsou dobří na míči, záměrně jsme je v úvodu nechali hrát a pokusili jsme se z jejich ztrát vytěžit maximum. A to se nám třemi góly povedlo. Rychlé vedení vedlo k podcenění soupeře, který se nám po přestávce dostal na dostřel jediného gólu, ale naštěstí jsme zakrátko přidali čtvrtou branku a zbytek zápasu jsme si na čím dál těžším terénu již pohlídali,“ shrnul trenér Milan Nousek pro klubový web. Písek se po dvou výhrách dostal už na sedmou příčku. 

Naládu si spravil také B tým Dynama, který ukončil šestizápasovou sérii bez výhry. Jihočeši doma porazili Slavii Karlovy Vary 2:0 díky trefám Sebastiena Böhma a Mateje Mršiće. 

O remíze rozhodly penalty

„Zápas jsme zvládli výsledkově a vzhledem k situaci, ve které se nacházíme, jsme ho zvládli i herně. Pocitově z pohledu z lavičky se mi zdálo, že začátek druhého poločasu byl z naší strany slabší částí zápasu. Bylo tam méně pohybu, který byl způsobený dle mého názoru příznivým výsledkem z prvního poločasu a vědomím toho, jak moc je pro nás tenhle výsledek důležitý udržet. A možná nám to svázalo nohy. Podařilo se nám vstřelit druhy gól, který jsme mohli vstřelit drive, a najednou se náš projev změnil a byl podobny tomu z prvního poločasu a zápas jsme zase dohráli fotbalem, ve kterém byl pohyb, slušné kombinace a šance,“ shrnul pro klubový web trenér Dušan Žmolík. Dynamo je nyní patnácté. 

Po 12. kole divizní soutěže o vedení dál bojují jihočeské týmy. Oba dva přitom remizovaly. Fotbalisté Katovic si odvezli bod z Rokycan po výsledku 1:1. Obě branky padly po penaltách, za Katovice ji proměnil v 83. minutě Vladimír Uher.

Gólů se naopak nedočkali diváci utkání Aritmy Praha s Lomem. Trenér Jihočechů Lukáš Zeman byl s bodem z Prahy spokojený. „Mohli jsme vyhrát, ale musíme být skromní. Je třeba brát v potaz sílu soupeře v domácím prostředí, i to že jsme odehráli zápas s nulou vzadu a do tabulky si připsali plusový bod z venkovního utkání,“ uvedl.


Góly v utkání Rokycany - Katovice.

Katovice i Lom mají po 12. zápasech shodně 23 bodů. Na záda jim dýchají Rokycany, rezerva Příbrami i Český Krumlov, který je po výhře 2:1 nad Doubravkou na páté příčce s 21 body. Soběslav remizovala v Tochovicích 1:1 a je devátá. 

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, Písek, Katovice, lom, soběslav, český krumlov, HC Dynamo Pardubice, soutěž, FK Baník Sokolov, Rokycany, FC Zbrojovka Brno, FK Varnsdorf, David Ledecký, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rezerva Dynama konečně vyhrála. Jihočeši se přetahují o vedení v divizní soutěži  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.