Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chceme předvádět dobrý fotbal. Teď je nejdůležitější zvládnout zápas se Slováckem, shodují se trenéři Dynama

Fotbalisté Dynama vyhlíží začátek jarní části nejvyšší fotbalové ligy. Po návratu z desetidenního soustředění v tureckém Beleku je čeká už tuto sobotu první ostrý zápas letošního roku. V sobotu jihočeský manšaft zamíří k ligovému duelu do Uherského Hradiště. Oba hlavní trenéři se shodují, že jsou na vstup do druhé poloviny sezony dobře připraveni. Prioritou je pro ně předvádět dobrý fotbal, bodovat a ze stadionu na Střeleckém ostrově udělat nedobytnou tvrz.

„Chceme předvádět dobrý fotbal, který přinese co nejvíce výher. Jdeme zápas od zápasu. Teď je nejdůležitější zvládnout zápas na Slovácku,“ poznamenal na úterní tiskové konferenci jeden z dvojice trenérů Marek Nikl.

Vstup do jarní části sezony bude pro hráče Dynama náročný. „Hned na začátek budeme mít takový anglický týden. Během týdne nás čekají tři zápasy,“ doplnil druhý z trenérského dua Tomáš Zápotočný. Po sobotním zápase na hráče čeká v rychlém sledu pohárové utkání s Hradcem Králové (1. února) a o čtyři dny později zápas s libereckým Slovanem. „Po soustředění máme nějakou představu o sestavě, ale může se ještě různě protočit,“ dodal Nikl.

Kompletní kádr se na vstup do jarní části sezony připravoval v tureckém Beleku, kde absolvoval tři zápasy. Po prohrách s maďarským Vasasem a polskou Lodží si Jihočeši spravili chuť na kosovské Prištině, které nasázeli čtyři branky.

„Ze soustředění mám pozitivní dojmy. Ty tři zápasy nás prověřily, jsem za to rád. Ve všech zápasech jsme si vyzkoušeli, čím se chceme v nové sezoně prezentovat. Byl jsem nadšený, že jsem se vrátil do známého prostředí, kde jsem strávil krásná léta,“ poznamenal Zápotočný, který v letech 2008 až 2011 oblékal dres tureckého Beşiktaşe a Bursasporu. Za pozitivní výsledek soustředění považuje také to, že se nikdo nezranil. „Bohužel nám ale onemocněl Patrik Čavoš, který má nějakou angínu. Proto bere antibiotika,“ dodal.

K týmu se už v Turecku přidala dvojice posil. Marcel Čermák přišel z Příbrami, kde se už před angažmá na jihu Čech potkal s trenérskou dvojicí Zápotočný – Nikl. Útočné řady posílí také Nigérijec Quadri Adediran.

„Oba dva nás pozitivně překvapili. Čermák hned předvedl to, s čím jsme si ho brali do Budějc. To samé i Quadri. Těším se na ligové zápasy,“ shrnul Nikl, který bude i nadále v zápisech o utkáních veden jako hlavní trenér a Tomáš Zápotočný jako jeho asistent. „Nemáme rozdělené role, kdo má co na starosti. Vždycky jsme se dohodli. Hlavní slovo mají oba,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michael Daněk

Štítky SK Dynamo České Budějovice, trenér, fotbal, 1. FC Slovácko, Marek Nikl, Tomáš Zápotočný, Střelecký ostrov, Marcel Čermák, FK Priština, FC Hradec Králové, 1. FK Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme předvádět dobrý fotbal. Teď je nejdůležitější zvládnout zápas se Slováckem, shodují se trenéři Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.