Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Táborsko chce být štikou jihočeského fotbalu. Před jarní částí obměnilo kádr a posílí o nové akcionáře

Do startu jarní části druhé nejvyšší fotbalové ligy zbývají už jen hodiny. V prvním ostrém zápase roku 2023 narazí Táborsko na ambiciózní Vyškov. Jihočeši během dlouhé zimní pauzy výrazně proměnili kádr a posílili také o nové akcionáře. Svěřenci Romana Nádvorníka se chtějí hned od prvního zápasu vzdalovat sestupovým příčkám.

„Čeká nás spoustu nových věcí. Chystá se vstup nových akcionářů. Konkrétně čtyř, kteří rozšíří naše portfolio. Očekáváme výrazné vzedmutí klubu. Měli bychom se stát určitou štikou fotbalu Jihočeského kraje,“ řekl na dnešní tiskové konferenci předseda správní rady klubu Ondřej Dvořák.

Předání stadionu městu

Klub podle něho také řeší předání stadionu městu Tábor. Ten nyní patří druholigovému klubu FC Silon Táborsko. Náklady na provoz a investice by pak platilo právě město. „Konečně se nám snad podaří po časové prodlevě předat stadion městu. To by mělo proběhnout k lednu příštího roku,“ doplnil Dvořák.

O tomto tématu mluvil také ve svém novoročním rozhovoru starosta města Tábor Štěpán Pavlík (Tábor 2020). „Na bedrech města pak bude asi přes milion korun ročně provozních peněz na údržbu a chod stadionu. Také se musí vyladit, jak to bude s reklamou, kterou může klub prodávat obchodním partnerům, ale už se bude jednat o městské plochy," řekl tehdy starosta Štěpán Pavlík. Podle něho by tak město provozovalo takzvaný sportovní kampus. Jde o lokalitu, kde jsou v těsné blízkosti fotbalový stadion, sportovní hala, plavecký bazén a atletický areál. „Fotbalový stadion by také rovněž spadal pod organizaci Tělovýchovná zařízení města Tábor, která spravuje i ostatní sportoviště,“ uvedl Pavlík.

Hráči z Afriky mají v Česku větší šanci než ve Francii. Rasismus řešíme, říká agent

Díky bohatým kontaktům se mu daří přivádět talentované fotbalisty z Afriky do Evropy. Místo předních francouzských klubů je ale nabízí českým týmům. Přesně to byla i cesta Abdallaha Simy, kterého zkušený manažer Daniel Chrysostome zastupuje. V...

Reprezentace v Táboře

Na táborský stadion Kvapilova by mohla podle Dvořáka zamířit také fotbalová reprezentace. „Plánujeme, že by tu na podzim mělo být utkání české reprezentace. Zatím to více nemůžeme specifikovat,“ dodal Dvořák. Na jeho slova reagoval také výkonný ředitel Martin Vozábal. „Nechceme tu jen jedno utkání reprezentace. Je to věc nějaké image nejen pro město, ale i pro klub. Může to k tomuhle sportu přitáhnout i děti, které tu na vlastní oči uvidí své vzory,“ doplnil Vozábal.

Táborsko vstoupí do jarní části sezony v neděli, kdy na jih Čech dorazí ambiciózní Vyškov. „Bude to obrovsky těžký soupeř, hrají trochu odlišný fotbal oproti jiným klubům v lize. Mají běžně pět nebo šest cizinců v sestavě. Doufám ale, že budeme bodovat. Musíme využít domácího prostředí,“ shrnul trenér Roman Nádvorník.

Podle něho bylo letošní zimní příprava specifická především kvůli pauze dlouhé zhruba 110 dní. „Měli jsme štěstí na to, jaká byla zima. Mohli jsme dobře trénovat, i když umělá tráva není úplně ideální. Jsme čtyři body od sestupových míst a šest bodů od baráže. Je to neuvěřitelně vyrovnané. I proto chceme vstoupit do jarní části dobře. V přípravě máme skoré 17:9, dařilo se nám dávat góly. V prvních dvou kolech máme soupeře, kteří vyhlásili, že chtějí do první ligy. I tak chceme bodovat,“ uzavřel.

Proměna kádru

Během zimní pauzy Táborsko posílilo kádr například o velmi zkušeného obránce Pavla Nováka. Ten přišel z ASKÖ Donau Linz a kariérně je spojen s budějckým Dynamem, kde odkopal 249 zápasů. Kádr doplnil také Bojan Dordić (příchod z FK Varnsdorf) a Jiří Kateřiňák (příchod z Hradce Králové). V únoru přišel na hostování do Táborska také záložník Viktorie Adam Kronus, doplní tak další viktoriány Alexandra Sojku a Adama Alexandra. Právě Kronus si v loňském roce zahrál pár minut proti Barceloně v Lize mistrů. Už v prosinci klub oznámil příchod Jakuba Šašinky. Ten naposledy působil ve Spojených arabských emirátech v klubu Al Dhaid SC.

Měsíc před začátkem jarní části Táborsko oznámilo také dva příchody nigerijských hráčů z třetiligového klubu Slavia Karlovy Vary. Dres Táborska budou oblékat devatenáctiletý levý křídelník John Alozie a dvaadvacetiletý útočník Ede Oloko Joseph.

Proměnilo se také obsazení brankařského postu. Z Dynama přišel Daniel Kerl. Brankářský post přichází posílit také Martin Pastornický, který je odchovancem karvinského fotbalu. Právě v Karviné si připsal i prvoligové starty. Oblékal dresy Třince nebo Interu Bratislava.

Také fotbalový agent Daniel Chrysostome přivedl do FC Silon Táborsko dalšího zajímavého afrického fotbalistu, senegalského křídelníka jménem Alioune Sylla.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michael Daněk

Štítky Tábor, Táborsko, fotbal, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko chce být štikou jihočeského fotbalu. Před jarní částí obměnilo kádr a posílí o nové akcionáře  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.