Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vrátí se Kobra do Dynama? Ve hře je také posila z Olomouce

Střelecký ostrov opustil v roce 2012 a vydal se do světa na zajímavou cestu, která ho zavedla přes sever Norska, polský Krakov až do amerického Texasu. Teď by se jihočeský rodák Zdeněk Ondrášek mohl vrátit zpět do českobudějovického Dynama. Klub kromě něj stojí také o záložníka z Olomouce.

Informaci přinesl jako první novinář a spolupracovník Seznam Zpráv Luděk Mádl na svém twitterovém účtu„Domů by se měl po letech vrátit světoběžník Zdeněk Ondrášek, řečený Kobra, naposledy registrovaný, ale +- nehrající ve Wisle Krakov. Je volný,“ napsal Mádl.

Wisla se s Ondráškem rozloučila tento týden. „Celkem Zdeněk Ondrášek v letech 2016-2019 a 2022-2023 reprezentoval klub v 84 zápasech, ve kterých vstřelil 23 branek a zaznamenal 10 asistencí. Díky za všechno, Kobro!“ uvedl polský klub na svém webu. Ondrášek se s Krakovem rozloučil na svém instagramovém profilu, kde poděkoval za podporu a popřál týmu postup do nejvyšší soutěže. 

Zdeněk Ondrášek má za sebou ve 34 letech působivou kariéru. Z Českých Budějovic odešel do norského Tromsø IL. Tam působil čtyři roky a později se do klubu ještě vrátil. Celkem si v barvách tohoto klubu připsal 153 startů, 56 branek a 18 asistencí.

Z Norska šel do Krakova a odtud jeho kroky mířily do amerického Texasu. Za FC Dallas odehrál 25 zápasů, 9 branek dal a na tři přihrál. Díky povedenému období si vysloužil i pozvánku do reprezentace. V roce 2019 rozhodl brankou o výhře 2:1 nad Anglií. Po krátkých epizodách v Plzni, rumunském FCSB, Tromsø a Krakově je nyní volným hráčem. 

Ondrášek není jediným hráčem, o kterého Dynamo stojí. „Samozřejmě se nám nepodařilo některé hráče přivést, protože se rozhodli jinak. Takový je ale fotbal, respektujeme jejich rozhodnutí a ještě je spousta času. Nechceme být konkrétní, jsou to důležitá a složitá jednání. Nechceme se unáhlit, že někdo zavolá a my hned skočíme po nějakém hráči, kterého nemáme nakoukaného. Konkrétní můžeme být u Osmančíka, kterého chceme hodně, ale je to tam složité. Bohemka si ho chce vyzkoušet,“ řekl novinářům trenér Tomáš Zápotočný tento týden. 

Pavel Osmančík je hráčem Bohemians 1905. V uplynulé sezoně hostoval ve Varnsdorfu, kde nastřílel 11 branek a na 4 nahrál. 

Nová posila Dynama může být jako Souček. Podroužek už řeší složení kádru

S novou posilou začali fotbalisté českobudějovického Dynama přípravu na nadcházející sezonu. Kádr Jihočechů ještě není kompletní, řeší se příchody i odchody. Do složení týmu už promlouvá dosavadní novinář a šéf fotbalové sekce deníku Sport Jan...

Podle informací Budějcké Drbny mají Jihočeši zájem také o Jakuba Matouška. Třiadvacetiletý krajní záložník Olomouce nyní řeší, jaké budou jeho další kroky. „Řeší se budoucnost Jakuba Matouška a Tomáše Zlatohlávka, kteří zahájí přípravu ve středu s B-týmem a v průběhu následujících týdnů by mohli odejít,“ uvedli zástupci Sigmy na klubovém webu

Tento týden ve středu se na webu Olomouce objevila další informace. „Na hostování do nejvyšší soutěže by měl odejít záložník Jakub Matoušek, který zvažuje několik možností, na prvním tréninku přípravy ale nechyběl,“ píše se v tiskové zprávě.

Olomoucký odchovanec v uplynulé sezoně hrál za A-tým i rezervu Sigmy. Celkem má na svém kontě 56 startů ve druhé lize a 34 v té nejvyšší.

„Nebudu říkat, že jsme úplně spokojení, ale řešíme ještě nějaké věci. Když to dopadne tak, jak chceme, budeme spokojeni,“ odpověděl Marek Nikl novinářům na otázku složení kádru a letního přestupového období. Zatím Jihočeši získali Jana Suchana z Vlašimi a Matouše Nikla. Druhý jmenovaný hrál uplynulou sezonu za rezervu Slavie ve druhé lize.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Kacerovský

Štítky české budějovice, dynamo, fotbal, zdeněk ondrášek, přestupy, spekulace, olomouc, krakov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrátí se Kobra do Dynama? Ve hře je také posila z Olomouce  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.