Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nová posila Dynama může být jako Souček. Podroužek už řeší složení kádru

S novou posilou začali fotbalisté českobudějovického Dynama přípravu na nadcházející sezonu. Kádr Jihočechů ještě není kompletní, řeší se příchody i odchody. Do složení týmu už promlouvá dosavadní novinář a šéf fotbalové sekce deníku Sport Jan Podroužek. Nejen to zaznělo na začátku přípravy.

Přišli ze šatny a ihned rozdávali úsměvy na všechny strany. Marek Nikl a Tomáš Zápotočný před sebou mají první plnohodnotnou letní přípravu s českobudějovickým Dynamem. Trenérská dvojice se na ni těší, část léta stráví tým v Česku a poté se přesune do Rakouska, kde jsou na programu přátelská utkání s kluby ze západu. 

„Jdeme do toho s tím, že chceme hru zlepšit a zkvalitnit. Je dobře, že tu zůstává ta kostra, hráči to znají a můžeme s nimi naši hru dál ladit,“ říká trenér Marek Nikl.

Trenéři stojí o Osmančíka

Tomáš Zápotočný věří, že se v nadcházející sezoně podaří ještě víc projevit rukopis trenérské dvojice. „Atraktivní fotbal,“ usměje se na dotaz, jakou hrou se budou Jihočeši prezentovat. „Viděli jste Manchester City, to je pro nás škola. Jsme realisté, máme jiné hráče a jinou kvalitu, ale tohle se dá praktikovat. Vyzkoušeli jsme si to v Příbrami i tady. Chceme bavit diváky,“ dodává.

Příprava Dynama
24. června Strakonice - Dynamo (Strakonice)
28. června Dynamo - Vlašim (Třeboň)
1. července Dynamo - Táborsko (Hluboká n. Vltavou)
7. července - 15. července Rakousko

Oba trenéři dnes promluvili s novináři například o složení týmu. Shodují se, že i přes větší počet odchodů kostra zůstává. Přestupové okno ale zdaleka uzavřené není a Dynamo při něm bude nejspíš ještě aktivní. 

„Nebudu říkat, že jsme úplně spokojení, ale řešíme ještě nějaké věci. Když to dopadne tak, jak chceme, budeme spokojeni,“ naznačuje Marek Nikl.

„Samozřejmě se nám nepodařilo některé hráče přivést, protože se rozhodli jinak. Takový je ale fotbal, respektujeme jejich rozhodnutí a ještě je spousta času. Nechceme být konkrétní, jsou to důležitá a složitá jednání. Nechceme se unáhlit, že někdo zavolá a my hned skočíme po nějakém hráči, kterého nemáme nakoukaného. Konkrétní můžeme být u Osmančíka, kterého chceme hodně, ale je to tam složité. Bohemka si ho chce vyzkoušet,“ popisuje Zápotočný.

„Chceme ty, co budou bojovat za Budějce“

Pavel Osmančík je hráčem Bohemians 1905. V uplynulé sezoně hostoval ve Varnsdorfu, kde nastřílel 11 branek a na 4 nahrál. 

Realizační tým chce pokračovat v zapojování odchovanců. I proto je na soupisce pro letní přípravu takových jmen hned šest. Už v minulé sezoně sbírali cenné zkušenosti Ondřej Čoudek, Nicolas Penner či Libor Bastl. Kromě nich se do přípravy zapojí například Jan Brabec, Milan Šimoník, Tomáš Hák či Jakub Pařízek. Zápotočný potvrdil, že trenéři chtějí hráče z akademie využívat.

Potvrzeno. Jan Podroužek bude sportovním ředitelem Dynama

Českobudějovické Dynamo bude mít od léta nového sportovního ředitele. Funkce se ujme dosavadní šéf fotbalové sekce deníku Sport Jan Podroužek. Jihočeský rodák se tak po více než 10 letech vrací zpět do regionu.

Dnes klub oznámil příchod syna jednoho z trenérů. Z kádru B-týmu Slavie Praha přichází defenzivní záložník Matouš Nikl. Slavia má na hráče právo zpětného odkupu.

„Slibujeme si od něj velkou kvalitu. Já ho jako trenér zažil před lety v Příbrami. Víme, koho si přivádíme. Těším se na něj, je to vítězný typ a skvělý charakter. Vysoká šestka, klidně to může být Souček, vůbec se nebojím to říct,“ zhodnotil Zápotočný. 

Trenéři jsou podle svých slov opatrní v tom, koho do klubu přivádí. Raději si podle svých slov počkají na ty správné fotbalisty. „Chceme ty, co budou bojovat za klub, Budějce, trenéry, realizační tým a hráče,“ vzkazuje Zápotočný. 

Ten také reagoval na dotaz Budějcké Drbny ohledně zapojení Jana Podroužka, který minulý týden potvrdil prvotní zprávu redakce o příchodu do Dynama.

„Posiluje sportovní úsek, což nám řekl pan doktor Koubek. Už to s ním naplno řešíme. Je vidět, že má obrovský přehled. Za mě to je jednoznačné posílení klubu, super,“ hodnotí trenér. 

V Českých Budějovicích bude Podroužek naplno od srpna. „Nejprve se budeme o kompetence dělit s Milanem Čadkem, stávajícím sportovním ředitelem, s postupem času přejdou na mě,“ citoval dnes Jana Podroužka server iSport.cz.

Dynamo teď čeká příprava v Česku. Klub vyzve postupně Strakonice, Vlašim a Táborsko. Následuje soustředění v Rakousku, kam tým odjíždí 7. července. V plánu jsou tam tři přípravná utkání. Téměř jistý je zápas s rakouským Riedem, řeší se pak utkání proti Hannoveru a Fürthu. Oba tyto týmy působí ve druhé Bundeslize. 

Změny v kádru
Přišli
: Suchan (přestup Vlašim), Nikl (přestup Slavia Praha), Brabec, Šimoník, Bastl, Hák, Pařízek (všichni přeřazeni z B-týmu), Hora V. (přechod z dorostu)
Odešli: Čavoš, Čolić, Mrsić, Škoda, Skovajsa (všichni konec smlouvy), Sluka (konec hostování ze Žiliny), Luksch, Švec, Kousal, Vais, Krch (o jejich budoucnosti se jedná)
Zdroj: SK Dynamo České Budějovice

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky dynamo, fotbal, rozhovor, tomáš zápotočný, marek nikl, trenéři, sport, české budějovice, příprava, suchan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová posila Dynama může být jako Souček. Podroužek už řeší složení kádru  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.