Počasí dnes13 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Táborsko opět vyhrálo a je první. Bílé kalhoty nepřevlíkejte, vzkázali fanoušci trenérovi

Fotbalová euforie v Táboře pokračuje. Jihočeši porazili o víkendu Brno, ve čtvrtém kole si připsali čtvrtou výhru a s jedinou obdrženou brankou vedou Fortuna:Národní ligu. Nová sezona začala klubům z ČFL a divizní soutěže.

Fortuna:Národní liga

Ještě letos na začátku května unikali sestupovým příčkám, nyní se fotbalisté Táborska pohybují v jiných patrech druhé nejvyšší soutěže. V sobotu doma porazili Brno 2:1 po brankách Vladimíra Zemana a Petra Plachého. Hostující Jiří Texl sice vyrovnal v 74. minutě, ale domácí nakonec dokázali na stadionu v Kvapilově ulici urvat tři body. Utkání i v dešti sledovalo zhruba tisíc diváků. 

„Jsme nesmírně šťastní, že se nám to povedlo a zvládli jsme i těžký zápas s Brnem...hráči k tomu přistoupili fantasticky, měli jsme rozhodnout už v prvním poločase, kde jsme měli stoprocentní gólové šance,“ uvedl pro klubový web trenér Roman Nádvorník„Musím hráčům moc poděkovat, byl to třetí zápas v týdnu, obrovsky náročné....“ dodal kouč. 

Fanouškům dělá klub z druhého největšího jihočeského města radost. Se skóre 7:1 jsou nyní Jihočeši první. O nadcházejícím víkendu vyrazí lídr tabulky do Jihlavy. Ještě předtím vyzve Táborsko ve středu v poháru Klatovy. „Chceme všechno vyhrát. Jihlava měla taky dobrý start do soutěže. Chceme tam za každou cenu bodovat a udržet si pozici, kterou máme,“ vzkázal Nádvorník. 

Ten v prostoru před střídačkou stál v bílých kalhotách. Toho si všimli někteří fanoušci a vzkázali přes sociální sítě, aby je Roman Nádvorník vozil i na další ligová utkání. „Ty bílé kalhoty s botama už nikdy nepřevlíkejte a Táborsko jde do ligy!“ napsal pod jeden z příspěvků na Facebooku fanoušek Antonín Spálenka.

Fortuna ČFL A

Sezona začala také rezervě Táborska, která loni postoupila z divizní soutěže ještě v barvách Lomu. Na hřišti FK Loko Vltavín drželi Jihočeši vedení díky gólu Marka Kalouska až do závěru zápasu. V 93. minutě se však prosadil domácí Kovernikov, a tak utkání skončilo 1:1.

„Samozřejmě je to tak, že první zápas sezony je vždycky těžký. Nastoupili jsme v podstatě proti C-týmu Sparty, protože proti nám hrálo šest nebo sedm kluků ze Sparty, kteří se nevešli do B-týmu. Podle očekávání byl hodně běhavý zápas...Když už se zdálo, že to udržíme, tak nám přes hráče propadla střela zpoza vápna. Když dostanete v 93. minutě gól, tak je to vždy smůla,“ zhodnotil pro klubový web trenér Petr Janota

Prohru 0:1 si odvezla z Hostouně rezerva českobudějovického Dynama. „Myslím si, že výkon neodpovídá výsledku. Odehráli jsme úžasný zápas, zejména první poločas jsme hráli fantasticky, bohužel jsme ale neproměnili šance, které jsme měli. Gólman soupeře je za mě muž zápasu, v prvním poločase chytil šest nebo sedm šancí. Na druhou stranu rozhodčí v první půli odpustila penaltu proti nám. Druhý poločas těžko hodnotit, udělali jsme vzadu jednu hrubku, kterou potrestali. Pak opadlo tempo, soupeř zápas zdržoval a s hezkým fotbalem to nemělo nic společného. Šance jsme měli, ale gólman je podržel. Domácí mu mohou poděkovat,“ řekl trenér Dužan Žmolík pro klubový web

S Povltavskou FA prohrál 0:1 Písek. Jihočeši tam nevyhráli dlouhých osm let a prokletí neprolomili ani o uplynulém víkendu. Tři body vystřelil domácím Marek Hejda.

Fortuna Divize A

Po roce se do divizní soutěže vrátil Jindřichův Hradec. Doma se mu však utkání nepodařilo, s rezervou Příbrami prohrál vítěz krajského přeboru 1:5. Výhru 2:0 proti rezervě Domažlic si připsala Soběslav. Remízově vstoupili do nového ročníku také další dva účastníci divizní soutěže. Katovičtí remizovali 2:2 s Klatovy, Český Krumlov doma uhrál výsledek 1:1 s Komárovem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Silon Táborsko

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, písek, katovice, lom, soběslav, český krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko opět vyhrálo a je první. Bílé kalhoty nepřevlíkejte, vzkázali fanoušci trenérovi  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.