Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Lvíčata se vrací pod Vodárenskou věž. Přijedou Dánsko a Wales

Česká fotbalová reprezentace do 21 let absolvovala na jihu Čech úspěšnou kvalifikaci o mistrovství Evropy. Na podzim se lvíčata do Českých Budějovic znovu vrátí. Pod Vodárenskou věží vyzvou Dánsko a Wales.

V tiskové zprávě o tom informoval Martin Gregor, zástupce ředitele komunikace FAČR a mluvčí reprezentace U21.

České Budějovice budou hostit dvě říjnová utkání s Walesem a Dánskem. „Zápasy se na Střeleckém ostrově uskuteční 13. a 17. října letošního roku,“ sdělil Gregor. Informace o vstupenkách zveřejní FAČR v září.

Čeští fotbalisté do 21 let remizovali s Islandem a postoupili na mistrovství Evropy

Čeští fotbalisté do 21 let postoupili na mistrovství Evropy 2023. Po páteční úvodní výhře 2:1 na hřišti soupeře remizovali v domácí barážové odvetě v Českých Budějovicích s Islandem bez branek. "Lvíčata" se kvalifikovala na druhý evropský šampionát...

Lvíčata na jihu Čech zvládla zápasy proti Slovinsku, Albánii a Kosovu, prohru si Češi připsali s Anglií a baráž s Islandem skončila v Českých Budějovicích bezbrankovou a postupovou remízu. Na evropském šampionátu Česko nepostoupilo ze základní skupiny. 

Mistrovství Evropy v roce 2025 hostí Slovensko, tato země má účast na turnaji jistou. Z kvalifikace postoupí 15 týmů, přímo tam míří vítězové devíti kvalifikačních skupin a tři nejlepší týmy z druhých míst. Dalších šest mužstev z druhých pozic půjde do baráže a tam se utkají o poslední tři volné pozice. Kromě Dánska a Walesu vyzvou Češi ve kvalifikační skupině také Island a Litvu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky česko, reprezentace, fotbal, lvíčata, střelecký ostrov, kvalifikace, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvíčata se vrací pod Vodárenskou věž. Přijedou Dánsko a Wales  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.