Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Lvíčata na Střeleckém ostrově remizovala s Walesem

Čeští fotbalisté do 21 let na Střeleckém ostrově přivítali v kvalifikačním zápase o postup na mistrovství Evropy 2025 výběr Walesu. Lvíčata zejména v prvním poločase měla dost příležitostí na skórování, využila ale pouze jednu, a to se jim vymstilo. Branka Matěje Juráska Čechům na výhru nestačila, Velšané v nastavení druhé půle gólem Ciana Ashforda srovnali na konečných 1:1.

Utkání začalo opatrně, ani jeden z týmů nechtěl v úvodu utkání udělat chybu. Od 10. minuty už byl ale na hřišti jen jeden tým. Češi začali mít herní převahu a nebezpečnou střelu vyslal v 8. minutě Fila. Ve 12. minutě šli domácí do nadějného útoku, Daněk přiťukl míč Vydrovi a ten vypálil. Jeho pokus byl ovšem zablokovaný. Po čtvrt hodině hry měl další velkou příležitost znovu Vydra. Lvíčata rozehrála rohový kop nakrátko a na konci celé akce byl právě český středopolař, který část stadionu rozradostnil. Jeho pokus však mířil pouze do boční sítě. Češi stupňovali tlak a po standardních situacích si vytvořily kolem 25. minuty dvě další dobré příležitosti. Nejprve zakončoval Karabec, poté hlavou Daněk, ani jeden z nich ale branku nevstřelil. Nejblíže gólu byl ale po půl hodině hry Jurásek, který se dostal k odraženému míči a jeho krásnou střelou trefil tyč branky týmu z Walesu. Ve 39. minutě už to však Matěji Juráskovi vyšlo. Po rohovém kopu Karabce a narážečce se za vápnem dostal k míči a jeho parádní rána poslala českou jedenadvacítku do vedení 1:0. Za stejného stavu se šlo i do poločasové přestávky.

Na začátku druhé půle do vápna skvěle pronikl hráč Walesu Beck, český gólman se ale výborně roztáhl a míč vyrazil. Po hodině hry se do zajímavé akce dostali i čeští fotbalisté. Jurásek se na polovině hřiště zmocnil míče, popotáhl ho až do vápna, kde předal Filovi a ten sklepl pod sebe na Karabce. Jeho zakončení však mířilo doprostřed a brankář Beach jeho pokus zkrotil. Velkou šanci měl v 70. minutě Wales. Na přihrávku z pravé strany si na zadní tyči naběhl Beck, ve skluzu ale míč do odkryté branky nedostal. Další velkou příležitost ke srovnání měli Velšané počátkem 78. minuty, když vyrazili do rychlého brejku, na jehož konci byl zakončující Thomas. Ten si ale vylámal zuby na skvělém Horníčkovi, jenž jeho střelu vyrazil na rohový kop. Velšané ovšem přeci jen utkání vyrovnali. V šesté minutě nastavení brankář Beach rozehrával standardní situaci, kterou Horníček vyboxoval na hranici vápna a tam už číhal připravený Cian Ashford a krásnou ranou z voleje srovnal na konečných 1:1.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvíčata na Střeleckém ostrově remizovala s Walesem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.