Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Trenér Dynama Marek Nikl končí. Neděláme bourací akci, řekl sportovní manažer

, aktualizováno 23. listopadu 2023, 11:41

Překvapivá změna v Dynamu. I přes slova podpory směrem ke trenérské dvojici se s klubem loučí trenér Marek Nikl. Klub o tom informoval prostřednictvím svého webu. Tomáš Zápotočný pokračuje, jeho asistenty zůstávají Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. Důvodem jsou neuspokojivé výsledky, řekl Budějcké Drbně sportovní manažer Jan Podroužek.

Výsledková krize, přestupy i nový partner. Vedení Dynama se potkalo s fanoušky

Necelá dvacítka permanentkářů využila možnost popovídat si s vedením českobudějovického Dynama. Majitel klubu Vladimír Koubek, sportovní vedení i trenéři odpovídali na otázky, které se týkaly současné výsledkové krize, přestupů i plánů do...

Od besedy s fanoušky, před které přišlo vedení klubu, uplynuly necelé dva týdny. Právě tam zazněla z úst majitele Dynama Vladimíra Koubka silná slova podpory směrem k realizačnímu týmu.

„Nikdo z nás nemá radost z naší současné sportovní situace. Dnes jsme měli dlouhé povídání. Řekli jsme si věci k tématu. Mohu vás ujistit, že řešíme situaci v klidu. Nepanikaříme, nejančíme. Neděláme ukvapená rozhodnutí. Řešíme to věcně,“ řekl tehdy Vladimír Koubek.

Připomněl, že nezvažuje odvolání trenérů ani sportovního vedení. K tomu ho podle jeho slov přesvědčovali "staří Dynamáci". „Čím bych si tím pomohl? Co bych tím dokázal?“ prohlásil majitel Dynama. 

Teď je vše jinak. Trenér Marek Nikl v klubu končí. „Vedení klubu SK Dynamo České Budějovice a trenér Marek Nikl se dnešním dnem dohodli na ukončení spolupráce. Mužstvo přebírá Tomáš Zápotočný, jeho asistenty zůstávají Jiří Lerch a Jiří Kladrubský,“ stojí ve stručné tiskové zprávě na webu klubu.

Ten Marku Niklovi poděkoval za odvedenou práci a popřál mu hodně úspěchů. Rozchází se tak cesty trenérské dvojice, která do Českých Budějovic přišla z Příbrami, kterou duo dovedlo po podzimu na první místo druhé nejvyšší soutěže. 

„Cítíme odpovědnost vůči fanouškům, městu i regionu“

Při besedě s fanoušky trenéři mluvili mimo jiné o sportovních cílech i stávající krizi. Trenér Marek Nikl mimo jiné ubezpečil, že tým rozhodně není mrtvý. „Věříme, že hráči kvalitu mají. Zlomíme to a můžeme to zlomit pouze tvrdou prací,“ přidal. Popisoval také pravidelné cesty do Rakouska, kde si jihočeský klub vytipoval některé hráče. 

Důvody pro odvolání popsal pro Budějckou Drbnu sportovní manažer Jan Podroužek„Rozhodli jsme se tak kvůli neuspokojivým a neakceptovatelným výsledkům. Chceme na to reagovat. Cítíme odpovědnost vůči fanouškům, městu i regionu,“ řekl na úvod.

Rozhodnutí má být i impulzem pro kabinu. Podroužek však připomněl, že tím klub nechce narušit nastavenou kontinuitu. „Realizační tým je upravený. Zachováváme ale nastavení naší práce. Pokud jsme projevovali důvěru v trenérskou práci, tak to platí. Neděláme bourací akci. Věříme v potenciál týmu a chceme ho využívat,“ popsal Podroužek. 

Doposud působili oba trenéři jako hlavní, společně například chodili na rozhovory. Tím hlavním byl ale Marek Nikl, i to podle sportovního manažera hrálo roli při rozhodování. Tomáš Zápotočný aktuálně dokončuje profi licenci UEFA. 

Dynamo je nyní poslední po čtyřech prohrách se Spartou, Libercem, Teplicemi a Pardubicemi. Do konce letošního roku má klub na programu čtyři zápasy. O víkendu vyzve venku Slavii Praha, poté doma hostí Hradec Králové a pak následují dvě venkovní utkání s Plzní a Bohemians.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, sport, marek nikl, tomáš zápotočný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Dynama Marek Nikl končí. Neděláme bourací akci, řekl sportovní manažer  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.