Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dynamo v prvním zápase přípravy remizovalo s Jihlavou

České Budějovice v prvním utkání roku 2024 přivítaly na umělé trávě ve sportovním areálu v Lišově Vysočinu Jihlava. Tým pod vedením dvojice Kladrubský – Lerch měl hlavně v prvním poločase územní i herní převahu, branky ale začaly padat až po prostřídání obou sestav ve druhém poločase. Jihočeši po brankách Musy Alliho a Jiřího Skaláka vedli už 2:0, Jihlava ale v poslední čtvrthodině dvougólové manko smazala a utkání tak skončilo nerozhodně 2:2.

České Budějovice byly od začátku zápasu více na balonu a byly nebezpečnější. Problémy jihlavské obraně dělal útočník Tranziska, který je v Dynamu zatím na zkoušce. Už ve 4. minutě se dostal ke střele z otočky a jeho pokus dobře zlikvidoval gólman Soukup, podruhé zpoza vápna německý forvard přestřelil. Jihočeši ve středu hřiště dobře kombinovali a často rozhazovali balon do křídel, odkud byli nebezpeční. Jednu takovou šanci měl po Niklově dobrém stříleném centru opět Tranziska, když brankář Jihlavy balon neudržel, hostující obrana ale míč odvrátila do bezpečí. Brankář soupeře dělal fotbalistům v bílém problémy. 

Dalším, kdo si na něm vylámal zuby, byl v 17. minutě po skvěle rozehraném rohu a skvělé akci zakončující Suchan, jeho dobře mířený pokus si ale Soukup našel a vyrazil. Českobudějovičtí fotbalisté byli aktivnější i nadále a měli několik zajímavých akcí směrem dopředu, krajní hráči jako Šigut nebo Musa Alli byli nebezpeční. Na konci prvního poločasu ale mohl jít do vedení jihlavský celek, když dvakrát hlavou zakončoval Lacko. Jeho první pokus hlavou mířil do tyče Šípošovy branky a podruhé slovenský hráč hlavičkoval mimo. Zajímavou příležitost Jihlava měla také ve 43. minutě z přímého volného kopu, Selnar ho ale neproměnil a první poločas tak skončil bez branek. 

Do druhého dějství oba týmy udělaly v sestavě spoustu změn, za Dynamo nastoupili také mladíci jako Martin Prášek, Petr Zíka a Tomáš Hák. První gólová situace přišla v 57. minutě, když špatnou rozehrávku fotbalistů z Vysočiny vystihl Wale Musa Alli a poslal svůj tým do vedení, 1:0. O pět minut později levačkou z hranice vápna střílel Vojtěch Hora, výborný zákrok gólmana Jágrika mu ale gólovou radost sebral. Tím, kdo však slavit mohl, byl v 72. minutě Jiří Skalák. Musa Alli u brankové čáry vybojoval míč, předložil právě Skalákovi a ten levačkou uklidil, 2:0 pro Jihočechy.

Netrvalo dlouho a přišla další branka, tentokráte ovšem padla do sítě Colina Andrewa. V 75. přišel ve vápně Dynama nedovolený zákrok a z následně nařízené penalty se prosadil Mame Tall. Andrew sice vystihl stranu a na balon si sáhl, míč ale vytěsnit nedokázal. Už to vypadalo, že si domácí fotbalisté připíšou první výhru tohoto kalendářního roku, po centru z levé strany se ale na zadní tyči zjevil Filip Vedral a srovnal na konečných 2:2.

Do zápasu zasáhla i trojice hráčů z B-týmu, respektive z devatenáctky. Útočník Martin Prášek i záložník Petr Zíka už zkušenosti se startem v A-týmu mají z podzimního pohárového utkání s Chrudimí, záložník Tomáš Hák nastoupil za áčko Dynama poprvé.

V zápasové nominaci Dynama dnes naopak chyběla hned šestice hráčů. Zdravotní důvody nepustily do zápasu Lukáše Havla, Alena Dejanoviće, Michala Hubínka ani Tomáše Zajíce. Zdeněk Ondrášek s Martinem Janáčkem měli individuální tréninkový plán.

Dynamo - Jihlava 2:2 (0:0)

Branky: 57. Alli, 72. Skalák – 75. Tall (pen.), 86. Vedral, Žluté karty: 42. Králik, Rozhodčí: Hocek – Pečenka, Šimáček

Dynamo: 1. poločas: Šípoš – Nikl, Králik, Čoudek, Sladký – Čermák, Suchan – Hellebrand – Šigut, Tranziska, Alli 
2. poločas: Andrew - Osmančík, Broukal, Králik, Trummer - V. Hora, Hák, Zíka - Skalák, Prášek, Alli

Jihlava: 1. poločas: Soukup – Svoboda, Piško, Tonbul, Záhradnik – Vítek, Lacko – Ogiomade, Labaran, Selnar – Fatai.
2. poločas: Jágrik – Svoboda, Vedral, Sládek, Farka – Tureček, Shudeiwa – Křivánek, Miška, Franěk – Tall.

Ohlasy:

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dynamo ČB

Štítky Dynamo České Budějovice, fotbalista, Jiří Skalák, Jiří Lerch, příprava, zápas, Jihlava, remíza

Dynamo v prvním zápase přípravy remizovalo s Jihlavou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.