Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rezerva Táborska remizovala s Plzní. Bod bere i B-tým Dynama

I přes reprezentační pauzu pokračovaly o víkendu nižší fotbalové soutěže. Kromě tří jihočeských klubů v ČFL mají za sebou svá utkání také divizní týmy. Jak se jednotlivým klubům dařilo?

Fortuna ČFL A

Posilněný B-tým českobudějovického Dynama vyzval v hlavním městě pražský Motorlet. Domácí šli dovedení, ale na jejich trefu reagoval německý útočník Jakob Tranziska. 

Kromě něj se do nominace dostali i další hráči z A-týmu, například Matej Madleňák či Viktor Sliacky. „Je škoda, že jsme ze zápasu s Motorletem získali pouze bod, protože jsme měli spoustu zajímavých nedohraných situací, které jsme si vytvořili, ale nepřesností či pomalou prací ve finální fázi jsme soupeři gól nevstřelili. Nepohlídali jsme si opět jednu standardní situaci, ze které soupeř skóroval. Naštěstí jsme ale dokázali ihned zareagovat a utkání vyrovnat. Chtěli jsme zápas zvládnout vítězně a myslím, že v závěru jsme byli zbytečně zbrklí kvůli tomu, že jsme to utkání toužili vyhrát," uvedl pro klubový web trenér Dušan Žmolík.

Divoký zápas sledovali diváci utkání dvou rezerv. Ta plzeňská doma hostila B-tým Táborska. V druhém poločase padlo hned pět branek. Do vedení šli domácí, kteří v 65. minutě vedli už 3:1. Během pouhé minuty se však v 83. a 84. minutě prosadil střídající Jakub Kubovský, který rozhodl o výsledku 3:3.

„V prvním poločase byla lepším týmem Plzeň. My jsme ve všem zaostávali a chyběla nám větší nabídka a odvaha na míči. Ve druhé půli se hra vyrovnala, začali jsme hrát to, co jsme chtěli. Drželi jsme nahoře balony a skvělé bylo, že to kluci ani za stavu 3:1 nevzdali a bojovali až do poslední minuty. Nakonec se nám pak podařilo vyrovnat na 3:3 a myslím, že jsme si to za ten výkon ve druhém poločase i zasloužili. Bod za remízu z hřiště Plzně určitě bereme,“ vzkázal trenér Lukáš Zeman pro klubový web.

Tři body si z Karlových Varů přivezli fotbalisté Písku. Po jedné trefě si připsali Běloušek a Arzberger. Dynamo je aktuálně čtvrté, Písek se posunul na osmé místo a Táborsko uzavírá první desítku. 

Fortuna Divize A

Pokračovala také divizní soutěž. V ní vyhrál pouze o záchranu bojující Český Krumlov, který doma porazil Klatovy 4:0. Bod bere Jindřichův Hradec za domácí remízu z Rokycany (1:1). Stejný výsledek odváží Katovice z Tachova. Těsnou porážkou skončil zápas Soběslavi, která prohrála s rezevou Příbrami 2:3.

Soběslav je nyní sedmá, Hradec zůstává devátý před desátými Katovicemi. Český Krumlov čeká těžká výzva, Jihočeši jsou stále poslední a na záchranu ztrácí pět bodů. 

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, sport, táborsko, dynamo, české budějovice, tábor, písek, fortuna národní liga, čfl, písek, divize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rezerva Táborska remizovala s Plzní. Bod bere i B-tým Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.