Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pohárová cesta budějckých fotbalistů nepovedeným duelem s prvoligovou Příbramí skončila

Hokejový výsledek přineslo třetí kolo fotbalového MOL Cupu mezi Dynamem České Budějovice a prvoligovou Příbramí. Hosté na Střeleckém ostrově potvrdili roli favorita a trápící se tým zpod Vodárenské věže přejeli jednoznačně 5:2.

Než se Jihočeši stačili nadechnout, už po patnácti minutách prohrávali. Na počátku celé akce byl dlouhý odkop gólmana Švengera, pro který si doběhl na hranici velkého vápna Štípek, toho fauloval Lima a sudí Pechanec nařídil penaltu pro Příbram. Míč si na puntík postavil Tomáš Pilík a střelou do protipohybu Zdeňka Křížka poslal hosty do vedení.

Stejná dvojice hráčů byla také u druhého gólu Středočechů ve 29. minutě. Opětovně chybujícího Limu obehrál Pilík, namazal Davidu Štípkovi a ten z těžké pozice poslal balon do sítě. Za několik okamžiků přidali Příbramští třetí zásah, tentokrát Štípek nahrál Tomáši Pilíkovi, jenž z otočky pálil ke vzdálenější tyči.

Křížek málem lovil před poločasem míč zpoza svých zad ještě jednou, to když ve 35. minutě Pilík vybídl ke skórování Baráka, jeho oblouček ale skončil mimo. Jediná akce zdecimovaného Dynama, která stojí za zmínku, je faul u malého vápna na Fundu. Píšťalka rozhodčího, i přes protesty Budějčáků, však nedlouho před brankou na 0:2 zůstala němá...

Domácí fotbalisté dokázali zápas na začátku druhé půle pořádně zdramatizovat. Odražený pokus Šimáka se v 52. minutě dostal k Milanu Jurdíkovi, jenž neměl se snížením na 1:3 do odkryté Švengerovy branky větší problémy. Oba aktéři si za čtyři minuty role vyměnili, Jurdík namazal rozběhnutému Janu Šimákovi a ten parádní ranou vymetl pavučiny v růžku příbramské svatyně.

Jenže z kontaktní branky se svěřenci trenéra Cipra neradovali nijak dlouho. Jakmile se hra přenesla na druhou stranu hřiště, domácí tým zaváhal při jedno z odkopů v pokutovém území, balon se dostal k Matěji Končalovi a ten se trefil přesně k pravé tyčce - 2:4.

Další pěkná akce byla k vidění v 63. minutě před brankou Příbrami, kam si na Peškův centr naběhl Jurdík, jeho hlavička odražená o zem ale bohužel orazítkovala jenom břevno. A tak znovu platilo pravilo nedáš - dostaneš. Čtvrt hodiny před koncem nechala budějcká obrana před Křížkem úřadovat osamoceného Josefa Hnaníčka, jehož nejdřív domácí brankář vychytal, potom příbramský středopolař trefil tyčku a nakonec rozvlnil i síťku.

Dynamo tak prohrálo ve 3. kole MOL Cupu v poměru 2:5 a v poháru fotbalové asociace končí.

SK Dynamo České Budějovice - 1.FK Příbram 2:5 (0:3)

Branky: 52. Jurdík, 56. Šimák - 15. a 30. Pilík, 29. Štípek, 57. Končal, 75. Hnaníček. ŽK: 3:2 (Lima, Funda, Hric - Štípek, Hadaščok). Rozhodčí: Pechanec - Pospíšil, Koval. Diváci: 389.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Řezáč, Novák, Hric, Lima (36. Dvořák) - Hála (70. Benát) - Pešek, Šimák, Judrík, Funda - Linhart (46. Bálek). Trenér František Cipro.

1.FK Příbram: Švenger - Sus, Tregler, Dosoudil, Končal - Hnaníček, Krameš - Štípek, Pilík (76. Suchan), Barák (64. Mareš) - Rezek (80. Hadaščok). Trenér Pavel Tobiáš.

Štítky 1. FK Příbram, SK Dynamo České Budějovice, David Štípek, Tomáš Pilík, Zdeněk Křížek, Lima, Jan Šimák, Střelecký ostrov, HC Dynamo Pardubice, František Cipro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohárová cesta budějckých fotbalistů nepovedeným duelem s prvoligovou Příbramí skončila  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.