Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Dynamo veze z brněnského pažitu cennou remízu

Jihočeši přidali na své konto v Synot lize další bod. V zápase 4. kola sice na hřišti Zbrojovky Brno dvakrát prohrávali, nepříznivý stav však dokázali zvrátit a vezou do Budějc příznivý výsledek z prvního venkovního utkání v této sezóně.

Když se naposledy objevilo Dynamo v Brně, nepřivezlo si úplně lichotivé skóre. Téměř před dvěma lety prohrálo v jihomoravské metropoli 1:3. Oproti minulému souboji se však to sobotní lišilo. Do vedení šli jako první domácí. Již v 5. minutě poslal z hranice velkého vápna přesnou přihrávku Kaščák, mezitím se před Křížkem zbavil svých strážců Sýkora, ale než se k němu míč dostal, odrazil se nešťastně od nohy Michala Klesy do vlastní branky.

Jenže Budějčtí se s tímto startem nechtěli smířit. Už v 15. minutě tak bylo vyrovnáno. Brněnským unikl Štěpán Koreš, ve vápně doslova nechal odklouzat jednoho z obránců Zbrojovky, který se ho snažil odzbrojit, položil si i gólmana Hladkého a míč poslal po zemi ke vzdálenější levé tyči, což pro něj nebyl žádný obtížný úkol.

Ve 24. minutě mohlo být pro Dynamo znovu zle. Od Sýkory totiž dostal krásnou uličku mezi tři hráče Markovič, nicméně balon mu utekl tak, že jej dokázal Křížek v pádu vytěsnit a padající útočník už nedokázal v obtížné situaci umístit míč do sítě. Přesto však domácí šli do kabiny veselejší. Z pravé strany poslal do malého vápna milimetrový centr Zavadil a Stanislav Vávra umístil ve 39. minutě míč hlavou přesně k pravé tyči – 2:1.

Zbrojovka pokračovala v útočné aktivitě i během druhé půle a vytvářela si nebezpečné situace. Jenže spolehlivého Křížka nedokázal překonat jak Vávra, tak Hyčka. Udeřilo proto na druhé straně. Jakub Hora v 73. minutě poslal z levé strany pokutového území vcelku obyčejnou střelu levačkou, Hladký ale vůbec nezareagoval dobře a pustil nad svým pravým ramenem poměrně laciný gól. Na Městském fotbalovém stadionu Srbská ukazovala světelná tabule opět smírný stav.

Jihočeši si dokonce mohli odvézt tři body. Po centru Machovce měl na hlavě vedoucí branku Podstavek, označil však pouze břevno. Když se neprosadil ani domácí Mezlík, braly oba celky po ofenzivním duelu jeden bod. Pro Dynamo je to teprve druhý po třech odehraných zápasech v Synot lize.

Přesně za týden odehrají černobílí další domácí zápas. V 5. kole české nejvyšší soutěže doma přivítají třetího letošního účastníka evropských pohárů. Od sobotních 17 hodin jim budou soupeřem hráči Mladé Boleslavi, které vede zkušený Karel Jarolím.

FC Zbrojovka Brno - SK Dynamo České Budějovice 2:2 (2:1)

Branky: 5. Klesa (vlastní), 39. Vávra - 15. Koreš, 73. Hora. ŽK: 2:3 (Kaščák, Hyčka - Volešák, Vošahlík, Hála). Rozhodčí: Ardeleánu - Jiřík, Hrabovský. Diváci: 3418.

FC Zbrojovka Brno: Hladký - Buchta, Košťál, Jugas - Fischer, Kaščák (73. Mezlík), Zavadil, Hyčka - Vávra (73. Pašek), Markovič, Sýkora (84. Šumbera). Trenér Václav Kotal.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel, Podstavek, Machovec - Hora, Benát (62. Hála), Volešák, Koreš (70. Novák) - Vošahlík, Linhart (88. Brunclík). Trenér Luboš Urban.

Štítky dynamo, Jakub Hora, SK Dynamo České Budějovice, FC Zbrojovka Brno, SYNOT, České Budějovice, Stanislav Vávra, Štěpán Koreš, 1. česká fotbalová liga, FK Mladá Boleslav, Karel Jarolím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo veze z brněnského pažitu cennou remízu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.