Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotbalisté Roudného jdou do divizní sezony se ztrátami

Nováček divizní skupiny A z Roudného místo posilování zatím počítá jen ztráty. Odešli útočníci Kučera a Havelka, na testy do Písku zamířili záložníci Fedorkiv a Trněný.

Zalepit díru po čtyřech hráčích základní jedenáctky a hrát vyšší soutěž, to je úkol, který stojí před vedením Malše i jejím trenérem Františkem Mertlem. Pokud by v Písku zůstali oba roudenští záložníci, bylo by to pro Roudné velmi nepříjemné. „No, upřímně, byla by to velká ztráta. Takové hráče jen tak nenajdeme,“ připouští kouč Malše Roudné.

Přestože by svým svěřencům angažmá ve třetiligovém týmu přál. „Uvidíme, jak se jim zkouška podaří. Když se podaří, tak jim samozřejmě bránit ve vyšší soutěži nebudeme, pokud ne, tak se vrátí zpátky k nám,“ říká.

K šancím Fedorkiva a Trněného pak Mertl doplňuje: „Já si myslím, že pokud dostanou prostor na postech, kde jsou zvyklí hrát, tak šanci mají. Ale co já vím, tak Fedorkiva zkouší na postu krajního záložníka, on je tam schopný zahrát, ale není to jeho typická pozice na hřišti, tam není zvyklý hrát. Trněný je výborný fotbalista, potřebuje asi novou motivaci, aby šel výkonnostně dál. Má na to, určitě na to má, ale někdy je náladový, potřeboval by nad sebou bič. I u nás by byla divize pro něj přínos, ale vyšší soutěž je samozřejmě větší lákadlo.“

Posily zatím žádné

Velké posily 9. července, kdy začínají v Roudném s přípravou na novou sezonu, zatím nedorazí. Do přípravy nastoupí vesměs mladí fotbalisté. „Zatím se nám žádného zkušenějšího hráče nepovedlo získat,“ říká trenér František Mertl. S týmem se začnou připravovat Roman Diviš z Lokomotivy, Petr Le z Rudolfova a Tomáš Beránek z juniorky Vysočiny Jihlava. „Je to defenzivní hráč, jde do Budějovic studovat, tak to u nás zkusí,“ informuje roudenský lodivod.

V kuloárech se hovořilo i o příchodu střelce Dudka z Hluboké, ale tuto informaci František Mertl dementuje: „Byl to takový nápad, ale pak jsme usoudili, že ne. Typově máme stejného útočníka Davida Růžičku, takže si myslím, že tohle by pro nás nebylo ono. My potřebujeme hrotového hráče trochu zkušenějšího a důraznějšího. Typově prostě jiného.“

Mertlovi se nepodařilo přemluvit k návratu ani zkušeného brankáře Dana Kerla. „Kerla jsem nepřemluvil, zůstává u týmu jako můj asistent. V nouzi nejvyšší by pomohl, tak jsme domluveni,“ říká trenér Mertl. Nouze nejvyšší je podle jeho slov stav, kdy by byli všichni brankáři v Roudném zraněni.

Od pondělí začne tým Malše Roudné s přípravou. Do začátku soutěže tak budou mít trenéři k dispozici na přípravu pět týdnů. „První čtyři týdny budeme trénovat čtyřikrát týdně plus sobotní utkání. Před prvním mistrovským utkáním najedeme na trénink třikrát týdně,“ upřesňuje František Mertl.

Divize je hratelná

Divize je plná nováčků, tým z Českobudějovicka by mohl mít tedy reálnou šanci na záchranu. „Určitě jsme se shodli na tom, že to bude vyrovnanější. Ale na druhou stranu musíme říct, že kádr je zatím oslabený. Je to škoda, že jsme nezůstali pohromadě, případně jsme kádr ještě vhodně nedoplnili. Určitě bychom měli větší šance, hráli bychom důstojnější roli. Takhle si myslím, že budeme hrát vzadu. Kluci se budou muset plnit důsledně svoje úkoly. Budeme hrát zezadu, musíme to prostě postavit na zodpovědné obraně a brankáři. Myslím si, že moc gólu dávat nebudeme. Pokud neseženeme útočníka, tak určitě ne,“ říká sebekriticky trenér Roudného František Mertl.

Přípravná utkání hraje Malše Roudné s Rudolfovem, mixem Písku, Táborskem B, na turnaji ve Veselí a generálku sehrají Roudenští s Hrdějovicemi.

„Koncipovali jsme přípravu tak, jako bychom měli hrát krajský přebor. O postupu do divize se rozhodlo na poslední chvíli, takže už jsme to potom nechtěli měnit. V přípravě jsou soupeři silnější, generálka se slabším soupeřem nám také nevadí,“ říká kouč Mertl a rozhovor uzavírá pohledem na prvního divizního soupeře z Čížové: „Tam se nevyhrává. Tam nevyhrály i jiné mančafty zvučnějšího jména. Je tam specifické menší hřiště, na kterém jejich zkušení hráči umí hrát. Takže na začátek určitě velmi těžký soupeř.“

Foto: Hawky

Štítky Roudný, fotbalista, František Mertl, Písek, trenér, soutěž, Roudné, krajský přebor, Malše, Tomáš Beránek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Roudného jdou do divizní sezony se ztrátami  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.