Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mistrovská Sparta dala budějckému Dynamu lekci

Rozdílem třídy prohráli fotbalisté Dynama České Budějovice na horké půdě úřadujícího tuzemského mistra. Sparta Praha předvedla proti Jihočechům skvělý výkon a v utkání 15. kola Synot ligy potupila hostující celek čtyřmi góly. O přesné zásahy se rovným dílem podělili David Lafata a Bořek Dočkal.

Od začátku zápasu sparťané hostům, kterým se dařilo celkem obstojně bránit, míč příliš často nepůjčovali a drželi je na jejich polovině. První velkou šanci měl ve 20. minutě Krejčí, gólman Křížek mu ale vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a míč vyrazil.

Pevnou defenzivu Dynama se domácím fotbalistům podařilo zdolat ve 28. minutě, kdy Krejčího centr z levé strany prodloužil na přední tyči do sítě budějcký rodák David Lafata - 1:0.

Jihočeši se štěstím neinkasovali do přestávky ještě jednou, to když Křížkem vyraženou Hušbauerovu střelu dorážel do prázdné branky opět Lafata, obrana hostů ale stačila včas zasáhnout.

Budějčáci zažili na Letné v úvodu druhého poločasu neuvěřitelný kolotoč. Necelé tři minuty od výkopu předběhl tři hostující zadáky Bořek Dočkal a ze vzduchu usměrnil Matějovského lob do branky. A za čtyři minuty to bylo už 3:0, když Hušbauerův centr našel hlavičku Davida Lafatu a vyhlášený sparťanský kanonýr se podruhé v dnešním duelu nemýlil.

V 53. minutě mohly České Budějovice snížit. Linhart vystihl domácí rozehrávku, řítil se na brankáře Štěcha úplně sám, dokonce jej zvládl obejít, z ostrého úhlu ale trefil jen boční síť. Takřka vzápětí mohl svůj hattrick zkompletovat Lafata, jenže pálil mimo.

Tahle minela ale nemusela Pražany vůbec mrzet, v 61. minutě si v pokutovém území míč vyměnili Lafata s Bořkem Dočkalem a druhý jmenovaný hlavou rozvlnil síť za Křížkem počtvrté. Zanedlouho měl třetí gól na kopačce i Dočkal, tentokrát ale trefil jenom tyč a dorážka Vacka skončila mimo.

Čtvrt hodiny před koncem opět zahrozil Lafata, na druhé straně o sobě dalo konečně vědět i Dynamo, když hlavičku střídajícího Kaloda Štěch zlikvidoval. Sparta v závěru na své aktivitě polevila a šetřila síly na duel Evropské ligy s italskou Neapolí. Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou favorita 4:0.

Podzimní derniéra čeká Dynamo České Budějovice příští týden v pátek 28. listopadu od 18 hodin s Teplicemi.

AC Sparta Praha - SK Dynamo České Budějovice 4:0 (1:0)

Branky: 28. a 52. Lafata, 48. a 61. Dočkal. Hráno bez karet. Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Vlasjuk. Diváci: 7451.

AC Sparta Praha: Štěch - Kadeřábek, Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu - Mareček - Dočkal, Hušbauer (62. Vacek), Matějovský (76. Schick), Krejčí (69. Přikryl) - Lafata. Trenér Vítězslav Lavička.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Novák, Lengyel, Podstavek (55. Kalod), Funda - Vošahlík, Benát (89. Brunclík), Hála, Herzán, Hora - Linhart (66. Škoda) Trenér Luboš Urban.

Štítky fotbal, AC Sparta Praha, SK Dynamo České Budějovice, Synot liga, 15. kolo, David Lafata, Bořek Dočkal, 1. česká fotbalová liga, SSC Napoli, Evropská liga UEFA, FK Teplice, Mario Holek, Vítězslav Lavička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovská Sparta dala budějckému Dynamu lekci  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.