Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Roudné při jihočeském derby v Krumlově urvalo bod

V rámci 10. kola A skupiny České divize uhráli roudenští fotbalisté cennou remízu na hřišti českokrumlovského Slavoje. V Chance krajském přeboru padl Jankov doma s nováčkem ze Sedlice 0:1, bod za remízu 1:1 veze Hluboká z Třeboně a nerozhodný výsledek 3:3 uhrál Rudolfov v Soběslavi.

Defenzivní taktika vynesla Malšanům cenný bod

Roudenští ve druhém zápase v řadě neinkasovali a odměnou jim byl v sobotním derby s Českým Krumlovem bod za bezbrankovou remízu. Domácí se po celou dobu utkání tlačili více do útoku, své šance ale neproměnili, a tak se hosté těšili ze zisku důležitého bodu.

Úvodních patnáct minut patřilo jednoznačně českokrumlovským hráčům. Domácí lépe kombinovali a zahrávali i řadu standardních situací, po kterých nebezpečně hlavičkoval Zatloukal a Hrabík. Roudenští pak hru vyrovnali a dokonce párkrát vyzkoušeli pozornost krumlovského brankáře Trnky.

Těsně před pauzou se po pěkné kombinaci dostal do vyložené šance krumlovský Klivanda, který se po souboji s jedním z hostujících stoperů skácel k zemi. Domácí se zuřivě dožadovali pokutového kopu, hlavní arbitr byl však jiného názoru.

Druhá pětačtyřicetiminutovka byla už jednoznačně v režii Krumlovských, kteří toužili po zisku všech tří bodů. V 60. minutě si za roudenskou obranu naběhl zcela osamocený Vacek, jeho křižná střela jen těsně minula tyč.

O pár minut později sehráli domácí bleskurychlou kombinaci v blízkosti šestnáctky, Zatloukal pak poslal před bránu ideální centr, na který si naskočil nikým nekrytý Wagner. Domácí středopolař však ve stoprocentní gólovce z pěti metrů Jirkalovu svatyni přestřelil. „To byla snad tisíciprocentní šance,“ uvedl k situaci kouč Roudného František Mertl.

Tlak domácích byl v těchto chvílích enormní, po krásné ráně Nováka ze střední vzdálenosti zazvonilo za Jirkalem břevno. V závěrečných minutách kopali českokrumlovští hráči spoustu standardek a několikrát Roudenským zatopili, hosté ale závary ustáli a mohli se nakonec radovat z bodového zisku.

„Za bod jsme strašně moc rádi, ale musím uznat, že domácí byli lepším týmem a my měli několikrát štěstí, že Krumlovští selhali v zakončení. Po debaklech na Doubravce a ve Štěchovicích jsme se soustředili především na defenzivu a dopředu moc nehráli. Dá se říct, že bod jsme doslova ukopali,“ přiznal spokojený kouč Mertl.

FK Slavoj Český Krumlov - TJ Malše Roudné 0:0

Sestava Roudného: Jirkal - Píša, Matoušek, Průcha, Kössl (39. Vrátil) - Beránek - Kodras, Trněný, Vávra (46. Diviš), Lerch (90. Lovička) - Fedorkiv. Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 10. kola České divize A: Rokycany - Táborsko B 2:0, Nové Strašecí - Milevsko 0:0, Chrást - Čížová 0:0, Přední Kopanina - Benešov 0:0, Hořovicko - Tachov 1:1, Admira Praha - Aritma Praha 6:1, Štěchovice - Doubravka 2:1.

Bídný výkon podtrhla inkasovaná branka

Jankovští přivítali v Precis aréně Sedlici, poslední celek tabulky. Hostující mančaft se od začátku duelu evidentně nikam nehnal a trpělivě čekal na svou příležitost. Svěřenci trenéra Čecha se proti pozorně hrajícímu nováčkovi prosazovali jen sporadicky, z úvodního dějství stojí za zmínku snad jen příležitost Štefla, kterou však brankář hostí dokázal zneškodnit.

„Myslím, že jsme neudělali pro bodový zisk tolik, kolik bylo třeba. Bohužel jsem neviděl dostatek úsilí, potřebné nasazení, bojovnost a chuť poprat se se soupeřem, který přijel neprohrát,“ trápilo jankovského trenéra Ivo Čecha.

Do druhého poločasu proto šéf domácí lavičky poslal do hry čerstvou krev v podobě dvojího střídání, i přesto měla hra jankovských fotbalistů do ideálu daleko. Zelenobílí dál špatně kombinovali a slibné příležitosti ke vstřelení branky nepřicházely. Naopak Sedlice vystrkovala růžky a hrozila z rychlých brejků a standardních situací.

V 77. minutě pak přišel klíčový a jediný gólový moment zápasu, hostující forvard Šimonovský tvrdou střelou provětral Hrubého rukavice, domácí brankář stačil míč pouze vyrazit, a to přímo na hlavu neobsazeného útočníka Mikeše, který balon jednoduše dorazil a vystřelil tak hostujícímu celku tři překvapivé body. Jankov před vlastními fanoušky už počtvrté za sebou nezvítězil.

„Těžce se mi hodnotí to, co jsme předvedli. Náš výkon se mi vůbec nelíbil. Je smutné, že se snažíme trénovat a na něco se připravovat, když si potom někteří hráči jdou o víkendu zahrát svůj vlastní zápas, bez ohledu na to, co si řekneme. S takovýmto zaujetím pro hru spíše zabíjíme čas, který můžeme věnovat rodinám a svým zájmům,“ bědoval v hutném proslovu Čech.

SK Jankov - Sokol Sedlice 0:1 (0:0)
Branka: 77. Mikeš

Sestava Jankova: Hrubý - Maršán, Lošek, Řezníček, Štěcha - Voráček (46. Bürger), Bohoněk, Sedlic, Novotný (70. Klíma) - Maxa (46. Nedvěd), Štefl. Trenér Ivo Čech.

O tři body přišla Hluboká až v závěru duelu

Svěřenci Milana Borového nastoupili do duelu aktivně a i jako první si vytvořili vyloženou příležitost, se kterou ale špatně naložil útočník Kurali. Domácí poté sérií pěti rohů dostali Hlubokou do defenzívy, nicméně hosté s vypětím všech sil třeboňskému tlaku odolali.

Pak přišla 26. minuta a krásný úvodní gól, kdy se po ose Mašek - Benhák - Kurali dostal k zakončení Dudek, který z voleje parádní ranou z hranice šestnáctky rozvlnil síťku a stanovil poločasové skóre 0:1.

Ve druhé půli Třeboňští přidali na obrátkách, z čeho vyplynula spousta slibných příležitostí. „Chtěli jsme i druhou půli hrát aktivně a ne nijak výrazně bránit, nicméně domácí nás díky standardkám a rohům dostali pod tlak a ve druhém dějství byli výrazně lepším mančaftem,“ nehledal výmluvy kouč Hluboké Milan Borový.

Hluboká držela těsné jednogólové vedení až do 84. minuty, kdy domácí zahrávali rohový kop, ve skrumáži se nejlépe zorientoval Šafránek a nekompromisně doklepl míč za Brašničkova záda.

„Samozřejmě nás inkasovaný gól těsně před koncem zápasu mrzí. Od výborného vítězství nás dělilo jen pět minut, ale vzhledem k průběhu duelu bereme bod všemi deseti,“ pravil po zápase Borový.

Jiskra Třeboň - TJ Hluboká nad Vltavou 1:1 (0:1)
Branky: 84. Šafránek - 26. Dudek

Sestava Hluboké: Brašnička - Čermín, Stráský, Hrdý, Jonáš - Benhák, Antoš, Horejš, Mašek (80. Pomeje) - Kurali (85. Winkler), Dudek. Trenér Milan Borový.

Rudolfov šilhal v Soběslavi po všech bodech

Domácí tým byl v úvodním poločase aktivnějším celkem a zaslouženě se Soběslavští ve 20. minutě ujali vedení. Za tři minuty ovšem po samostatném úniku srovnal M. Novotný. Soběslav se proto tlačila znovu do útoku a odměnou jí byla těsně před pauzou druhá trefa v rudolfovské síti.

„Kluky jsme upozorňovali na standardní situace, které mají domácí nebezpečné a my z nich za poločas inkasujeme dva góly,“ štvalo kouče Rudolfova Zdeňka Čadka.

Do druhého dějství vstoupili hosté impozantně. Po pěti minutách hry bylo skóre znovu nerozhodné, to když se trefil Syrovátka. Rudolfovský špílmachr pak ještě v 58. minutě přidal svůj druhý zásah do černého a svěřenci trenéra Čadka rázem vedli.

Soběslavští fotbalisté neponechávali nic náhodě a svého soka dostali pod výrazný tlak, který vyústil ve vyrovnávací branku čtyři minuty před koncem. Oba celky si tak v na góly bohatém duelu body rozdělily. „Myslím, že remíza je spravedlivá. Hráči zápas odbojovali a bod z venku se samozřejmě počítá,“ líčil spokojeně Čadek.

FK Rašelina Soběslav - SK Rudolfov 3:3 (2:1)
Branky: 20. Petrů, 40. J. Hanzal, 86. Podlaha - 50. a 58. Syrovátka, 23. M. Novotný

Sestava Rudolfova: Nováček - Le, Čapek, Gažák, Vyskočil (46. Dubský) - M. Novotný, Syrovátka, J. Novotný, Chlebuch (76. Dvořák) - Zach (90. Kojetín), Bašta. Trenér Zdeněk Čadek.

Ostatní výsledky 10. kola Chance krajského přeboru: Dražice - Dačice 10:4, Veselí nad Lužnicí - Osek 2:1, Čkyně - Lažiště 0:1, Prachatice - Jindřichův Hradec 2:0, Vodňany - Písek B 0:3.

Štítky fotbal, divize, krajský přebor, souhrn, 10. kolo, Roudné, Český Krumlov, Hluboká nad Vltavou, Sedlice, Soběslav, fotbalista, Rudolfov, Jankov, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné při jihočeském derby v Krumlově urvalo bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.