Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Rudolfov bojuje o záchranu, Hluboká podesáté remízově

Důležité tři body získali fotbalisté Rudolfova při víkendovém duelu 25. kola Chance krajského přeboru se Čkyní, Hluboká jen remizovala s Třeboní a Roudné vyhrálo v okresním derby nad Jankovem 2:0.

Na Perštátě řádil Zach

Neuvěřitelnou střeleckou formu prokázal v důležitém ´šestibodovém´ utkání se Čkyní (4:1) zkušený rudolfovský forvard Martin Zach. Ukázal se jako správný kapitán, vstřelil soupeři čtyři góly a společně s brankářem Vítem Pešulou byli základními kameny perštátského úspěchu.

„Byl to pro nás velmi důležitý zápas, který jsme si ale sami zbytečně zkomplikovali,“ říká v úvodu hodnocení trenér Zdeněk Čadek a svá slova hned vysvětluje: „Po první půli jsme měli vést minimálně tři nula, a to budu ještě skromný. Jenže jsme soupeře nechali dýchat, vedli jsme jen jedna nula.“

Výkon Čkyně se po přestávce zlepšil a přestože Rudolfov přidal druhou branku, záhy hosté snížili. „Trochu se utkání zdramatizovalo, ale Martin Zach měl opravdu svůj den, přidal další dva góly a uklidnil nás. Jako vždy nás podržel i brankář Pešula. Myslím si, že to bylo zasloužené vítězství,“ uvažuje Čadek.

Do konce Chance krajského přeboru chybí pět kol a Rudolfov se přiblížil Čkyni na jediný bod. Snaha dostat se z předposledního místa bude u týmu z Českobudějovicka jednoznačnou prioritou.

„Musíme se pokusit bodovat v každém utkání, protože těch kol do konce už moc není,“říká rudolfovský trenér a pokračuje: „Chtěli bychom urvat alespoň bod v Třeboni, pak naplno bodovat doma s Vodňany. Chceme se Čkyni alespoň bodově vyrovnat, protože máme lepší vzájemné zápasy,“ vypichuje Čadek výhodu svého týmu v souboji o únik ze sestupových příček.

Pod zámkem Třeboň bodovala

Remízou 1:1 skončilo utkání Hluboká – Třeboň a remíza byla trochu překvapením, neboť rozjetá Hluboká v posledních utkáních bodovala naplno a hrála velmi dobře. „Začali jsme aktivně, byli jsme lepší, vytvořili jsme si pár příležitostí, ale Vozábal trefil jen tyč a Kurali střílel v dobré pozici hlavou jen těsně nad branku,“ vrací se k utkání člen výboru TJ Hluboká Pavel Mádl.

Jak se říká: ´Nedáš, dostaneš!´, tak to platilo i na Hluboké, i když se domácí po inkasované brance hodně zlobili na sudího Jarolíma. „Přišla situace, která ovlivnila jak stav, tak hlavně vývoj utkání,“ říká Mádl a konkretizuje: „Třeboňský Šafránek probíhal po levé straně k naší brance, zakřižoval ho stoper Stráský, dostal se před něj a v tu chvíli ho hostující hráč ho zezadu podrazil a jak ho přeskočil, tak posunul míč do branky. Všichni čekali, že sudí pískne faul, ale on uznal gól. Hosté se ani neradovali, vůbec nikdo chvíli netušil, co se děje.“

„Snažili jsme se, ale hosté začali praktikovat tuhou defenzivu, navíc hrozili z nebezpečných protiútoků,“ přiblížil průběh utkání Pavel Mádl.

Když už to vypadalo, že si hosté z Třeboně odvezou tři body, povedla se domácím pěkná kombinační akce, na jejímž konci byl zkušený Vozábal, a ten dvě minuty před koncem srovnal. „Byli jsme aktivní až do konce, což se nám vyplatilo. Martin střílel asi z osmi metrů, byla to tutovka. Byli jsme z toho špatní. Sudí asi koukal jinam, že neviděl ten faul. Ale jsme lidé, všichni děláme chyby, může se to stát, i když pro nás je to samozřejmě ztráta. Jedna jedna, jen bod, nedá se nic dělat,“ pokyvuje hlavou Pavel Mádl.

Hluboká hraje příští týden ve Vodňanech a její hráči si budou chtít spravit chuť. „Tam musíme vyhrát, abychom ztracené dva body získali. Snad se nám to tam podaří,“ doufá člen výboru Pavel Mádl.

ČTĚTE TAKÉ: Vyrovnané derby rozhodl Loškův ´vlastenec´

Výsledky týmů z Budějcka: Roudné – Jankov 2:0 (0:0), Lošek (vlastní), Lovička, Rudolfov – Čkyně 4:1 (1:0), Zach 4 (1 z penalty), Hluboká – Třeboň 1:1 (0:1), Vozábal.

Ostatní výsledky KP: Písek B – Vodňany 2:2, Lažiště – Kaplice 3:1, Táborsko B – Veselí 4:0, Jindřichův Hradec – Prachatice 2:1, páteční předehrávka: Soběslav – Dražice 0:4.

Zdroj tabulky: www.jihoceskyfotbal.cz

Štítky Rudolfov, Třeboň, Čkyně, krajský přebor, Martin Zach, Jankov, Roudné, Vodňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rudolfov bojuje o záchranu, Hluboká podesáté remízově  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.