Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Tipsport liga: Dynamo ve dvou duelech nezískalo ani bod

Fotbalisté budějckého Dynama mají za sebou úvodní dvě utkání v rámci letošního ročníku Tipsport ligy. První zápas sehráli ligisté proti rivalovi z Táborska, kterému podlehli 1:2. V dalším střetnutí nestačili Jihočeši stejným poměrem ani na pražskou Duklu.

Do prvního utkání s Táborskem naskočilo v českobudějovickém dresu hned 22 fotbalistů, kteří si devadesátiminutovou porci rozdělili přesně na půl. Na hřišti se objevily i budějovické posily Václav Ježdík a Jaroslav Černý.

Přestože Dynamo bylo v zápase aktivnějším mužstvem a dokázalo si vytvořit spoustu vyložených příležitostí, nemohoucnost v zakončení znamenala porážku hned na úvod. Jedinou trefu černobílých zaznamenal v samém závěru Petr Benát.

SK Dynamo České Budějovice - FC MAS Táborsko 1:2 (0:1)

Branky: 82. Benát - 40. Mráz, 69. Džafič.

Sestava Dynama - 1. poločas: Daněk - Ježdík, Halama, Lengyel, Machovec - Klesa, Javorek, Rýdel, Černý - Marković, Táborský. 2. poločas: Křížek - Bakala, Riegel, Novák, Hanzlík - Wermke, Benát, Otepka, Dobal, Petráň - Linhart. Trenér Miroslav Soukup.

Trenér Dynama Miroslav Soukup: „Každý zápas, ať už je to liga, příprava nebo turnaj, se hraje na branky. Proti Táborsku jsme měli pět vyložených gólových šancí, ale nakonec jsme prohráli a to je samozřejmě špatně. Gólovky prostě musíme proměňovat, jinak můžeme hrát s kýmkoliv a nikdy neuspějeme.“

Ve druhém měření sil tentokráte proti Dukle Praha tahali Jihočeši za kratší konec už od úvodních minut. Pražané si vytvářeli spoustu vyložených příležitostí a bylo jen otázkou času, kdy brankář Křížek kapituluje.

První pětačtyřicetiminutovku Dynamo nakonec ustálo bez úhony, úvod druhého poločasu však svěřencům trenéra Soukupa vůbec nevyšel. České Budějovice v rozmezí tří minut inkasovali hned dvakrát, a přestože čtvrt hodiny před koncem stačil snížit mladičký Roman Wermke, druhou porážku svého týmu v turnaji už neodvrátil.

SK Dynamo České Budějovice - FK Dukla Praha 1:2 (0:0)

Branky: 73. Wermke - 55. Kalouda, 57. Novák (vlastní).

Sestava Dynama: Křížek (60. Rojík) - Ježdík (60. Bakala), Lengyel (46. Novák), Halama, Machovec - Klesa (46. Rýdel), Dobal, Benát, Černý (60. Wermke) - Táborský, Řezníček (46. Marković). Trenér Miroslav Soukup.

Trenér Dynama Miroslav Soukup: „Hráli jsme s mnohem silnějším soupeřem, než bylo Táborsko, a musím říct, že jsme prohráli zaslouženě. Zejména v prvním poločase byla Dukla daleko lepší, měla více brankových příležitostí a my naopak snad jen jednu vystřelili na bránu. Stále nehrajeme dobře.“

Další duel v rámci Tipsport ligy odehraje Dynamo tuto sobotu od 15 hodin proti Viktorii Žižkov, která ve dvou dosavadních zápasech uhrála bod. Dynamo je se dvěma porážkami na posledním pátém místě.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Tipsport liga, FC MAS Táborsko, FK Dukla Praha, příprava, okres Tábor, Miroslav Soukup, Petr Benát, Jaroslav Černý, Václav Ježdík, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipsport liga: Dynamo ve dvou duelech nezískalo ani bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.