Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Útok na čelo Roudnému nevyšel, Rudolfov má další bod

Důležité bitvy z čela i spodku tabulky Chance krajského přeboru fotbalistů sehrály českobudějovické týmy ve stínu mistrovství světa v ledním hokeji.

Největším tahákem 26. kola byl souboj prvních Dražic a druhého Roudného. V případě vítězství se mohla Malše dostat na první místo. Výsledek 0:3 z jejího pohledu ale příliš radosti do Roudného nepřinesl. „Jednoznačně zasloužené vítězství domácích,“ připouští sportovně trenér Malše Roudné Štefan Lovička a pokračuje: „My jsme podali špatný výkon. Na rozdíl od domácích, kteří hráli fantasticky.“

Největší devizou Dražic je zkušenost a projevilo se to i v tomto utkání. „Zvítězila zkušenost nad mládím, v těchto důležitých utkáních je vidět, že nám schází. Jenom elán nestačí. Dražice mají zkušenosti na rozdávání a bylo to znát po celý zápas.“

Roudné přijelo v sobotu do Dražic s defenzivní taktikou, ale snažit se hrát vzadu na nulu, to musí být podpořeno i bezchybným výkonem jednotlivých hráčů... „Snažili jsme se to vzadu zavřít a donutit soupeře hrát dlouhé míče do vápna, což se nám dařilo až do třicáté minuty, kdy jsme udělali chybu. Brankář přešlápl vápno a Veselý to z trestného kopu krásně poslal do víka. Sice jsme vzápětí mohli Matouškem vyrovnat, ale překopl branku asi z deseti metrů a od té doby utkání zcela ovládli domácí,“ popisuje Lovička.

Mladí hráči Roudného sice body nezískali, ale nasbírali další zkušenosti při pohledu na hráče Dražic, kteří si počínali ve veledůležitém utkání erudovaně.„V rozhodujících chvílích a těžkých situacích vědí ti starší hráči, co mají dělat. My jsme byli zbrklí, naši hráči zbytečně ztráceli míče, kazili jednoduché rozehrávky. Chtěli jsme hrát na rychlé brejky, ale bohužel... Soupeř měl hodně standardních situací, které výborně řešil, ale my jsme dokázali ty centry uskákat. Ale kritické chyby Dražice potrestaly,“ vidí hlavní příčinu porážky Lovička.

Tým, který v dosavadním průběhu soutěže nastřílel nejvíc branek (65), si v Dražicích ani ´neškrtl´. „Nedali jsme ani gól. Ale co bylo horší, že jsme si vypracovali jen tu jednu šanci a dvě takové polostřely, ale to bych snad tak ani nenazval, protože to sotva došlo do branky. Na rozdíl od nás si domácí ve druhé půli vypracovali řadu příležitostí, jednou nás zachránilo břevno, takže se dá říci, že tři nula byl pro nás výsledek milosrdný. Ale i tohle je zkušenost pro náš mladý tým, musíme se z té prohry ponaučit a dobře se připravit na další utkání,“ burcuje trenér Malše Roudné.

Dražice důležitým vítězstvím udělaly rozhodující krok k vítězství v Chance krajském přeboru. „Já si myslím, že o vítězi přeboru je rozhodnuto, takhle zkušený mančaft už to nepustí. Mají šest bodů náskok na nás, to je hodně,“ hodnotí trenér Lovička a pokračuje: „Bude důležité, jak se z toho zklamání oklepeme. Musíme se dobře připravit na další utkání.“

Ve 27. kole přivítá Roudné doma zachraňující se Čkyni, takže žádná selanka jeho hráče rozhodně nečeká. „Čkyně nám poslala hezkou vizitku, když doma porazila Soběslav vysoko pět dva. Je to soupeř, který se zachraňuje a rozhodně nedá svou kůži lacino,“ ví Lovička. Navíc v případě, že Roudenští seberou soupeři z Prachaticka všechny body, pomohou výrazně sousedům z Rudolfova, kteří na zaváhání Čkyně čekají. „Můžeme pomoci Rudolfovu, ale hlavně pomáháme sami sobě, protože se na nás Písek dotáhl na čtyři body. Klukům po zápase jsem řekl, aby tu prohru vydýchali, a že se zaměříme na udržení druhé příčky. Nic se neděje, jdeme dál, je to fotbal. Někdy se to povede, někdy se to nepovede. Takový je sport,“ říká trenér Roudného Štefan Lovička.

Rudolfov urval v Třeboni bod

„Bod určitě dobrý,“ těší po zápase v Třeboni Zdeňka Čadka, trenéra SK z Rudolfova. „V Třeboni se body moc nedělají, a když tým hraje o záchranu, tak se každý počítá.“

Hrálo se utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním vládli hosté z Perštátu. „My jsme měli v první půli víc ze hry, dali jsme břevno, měli jsme i další šance, které jsme neproměnili. Ve druhém byla lepší Třeboň. Vyhrát mohl každý, takže ta remíza, jak jsme se shodli s trenérem Třeboně Marcelem Tomáškem, byla asi spravedlivá,“ míní trenér Rudolfova Zdeněk Čadek.

K výsledku 0:0 pomohl opět a zase výraznou měrou brankář Pešula. „Víťa je opravdu frajer, protože chytal s naštípnutým prstem a opět nás podržel, hlavně ve druhém poločasu,“ chválí oporu trenér Čadek.

Že si Rudolfov neodveze z Třeboně tři body, bylo jasné, když jeho hráči neproměnili ani ty nejvyloženější brankové příležitosti. „Tu největší měl asi Havliš, který byl sám asi pět metrů před gólmanem, a pak Sláva Baščevan dal z dálky povedenou střelou břevno. Tam chybělo jen pár centimetrů,“ míní trenér Rudolfova.

Největší soupeř v boji o záchranu ze Čkyně ale doma vyhrál 5:2 se Soběslaví, takže odskočil Rudolfovu opět na tři body. „Díval jsem se na los zbytku soutěže, oni mají hodně těžké zápasy před sebou, tak by zase tak moc bodů už udělat nemuseli,“ vypočítává Čadek a pokračuje: „My musíme samozřejmě nejdřív koukat na sebe. Teď musíme doma porazit Vodňany. A situace je pořád taková, že vlastně ani nevíme, kolik bude padat týmů. Může padat jen jeden, tím bychom byli z nehoršího venku.“

Vodňany se v posledních utkáních rozehrály k povedeným výsledkům, i na Rudolfov přijedou s klidem, který jim zaručuje střed tabulky. „Poslední výsledky jasně ukazují, že to bude těžký soupeř. Vodňany hrají v pohodě, už jsou zachráněné, to jim bude hrát do not. Ale nám velí povinnost samozřejmě doma vyhrát,“ kouká na další víkend trenér Rudolfova Zdeněk Čadek.

Hluboká brala bod gólem v nastavení, Jankov ho tamtéž ztratil

Právě ve Vodňanech hrála Hluboká a bod za remízu 1:1 urvala ve druhé minutě nastavení, kdy se pěkně z první trefil Kurali.

V nastaveném času padla branka i v Jankově, ale k nelibosti domácích fanoušků do branky jejich týmu. Dokonce v páté minutě nastavení se z trestného kopu trefil Frühauf a zajistil Jindřichovu Hradci výhru 3:2. Za Jankov se už v první půli trefili Bürger a Nedvěd.

Výsledky týmů z Budějcka: Dražice – Roudné 3:0 (1:0), Vodňany – Hluboká 1:1 (1:0), Kurali, Jankov – Jindřichův Hradec 2:3 (2:2), Bürger, Nedvěd, Třeboň – Rudolfov 0:0.

Ostatní výsledky KP: Prachatice – Lažiště 0:1, Čkyně – Soběslav 5:2, Veselí – Písek B 0:3, Kaplice – Táborsko B odloženo (hosté mají příušnice).

Štítky Rudolfov, trenér, Dražice, Třeboň, krajský přebor, Mistrovství světa v ledním hokeji, Roudné, Vodňany, Čkyně, Roudný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útok na čelo Roudnému nevyšel, Rudolfov má další bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.