Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Lukáš Sedlák si zahraje NHL, probojoval se do týmu Columbusu Blue Jackets

Budějcký hokej zaznamená v zámořské NHL další velký úspěch. Do kolotoče zápasů nejslavnější ligy světa naskočí v dresu Columbusu Blue Jackets třiadvacetiletý útočník Lukáš Sedlák. Vítěz Calder Cupu v AHL z loňského ročníku přežil poslední vyřazování v předsezonním období a je připraven nastoupit do prvního duelu NHL v sezoně 2016/17.

Sedlák byl jedním z nejlepších hráčů Lake Erie Monsters v posledním play-off, kde velkou měrou přispěl k zisku nejcennější trofeje, Calder Cupu. „Měl opravdu dobré play-off, čímž na sebe upoutal mou pozornost. Solidně se ukázal i v kempu. Je to hráč, který dokáže ve třetí nebo čtvrté lajně zvládnout několik odlišných úkolů. Zůstane s námi,“ uvedl kouč John Tortorella pro klubové stránky Columbusu.

Sám třiadvacetiletý útočník měl podle svých slov nejprve smíšené pocity. „I vzhledem k tomu, jak to celé probíhalo a jak jsem se vše postupně dozvěděl. Vše začalo tím, že jsem nebyl umístěn na waiver list (seznam nepotřebných hráčů, které si z ostatních klubů mohou stáhnout jiné týmy, pozn. autora). Tím jsem začal tušit, že je to dobré. Až potom přišla zmínka v rozhovoru s trenérem, který naznačil, že v týmu zůstávám,“ říká Sedlák.

Pro Lukáše Sedláka to byl dost možná poslední pokus, jak se do nejslavnější hokejové soutěže probojovat. „Už jsem si pohrával s myšlenkou, že se vrátím do Evropy a pro teď tenhle můj cíl odsunu, ale loni mi vyšlo play-off (v AHL, pozn. autora) a tím jsem se zase posunul do bojů o tohle místo. Za ta léta jsem tomu obětoval spoustu času a věcí, které jsou běžné v dětství a dospívání. Musím poděkovat rodičům za všechno, co pro mě v životě udělali, nikdy jim to nebudu moci oplatit. A přítelkyni, která se pro mě obětuje a pomáhá mi,“ přiznal mladý hokejista.

Radost z úspěchu nemá jen jeho rodina, ale velké množství kamarádů kolem něj. „Hned mi psali a blahopřáli, což mi udělalo velkou radost. Ani jsem v prvních chvílích nestíhal odepisovat. Nejvíc se těším na to, až mě všichni uvidí hrát, snad to pro ně bude dostatečné zadostiučenění za to, co pro mě dělají,“ doufá Sedlák. Zatím však není jisté, zda se zapojí do některého ze čtyř útoků Columbusu. „Trenér mi zatím nic neřekl, ale podle sestavy to vypadá, že začnu jako 13. útočník,“ dodal Lukáš Sedlák. Přesto je to pro třiadvacetiletého rodáka z Budějc ohromný úspěch.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Lukáš Sedlák, National Hockey League, Columbus Blue Jackets, American Hockey League, playoff, Lake Erie Monsters, John Tortorella, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Sedlák si zahraje NHL, probojoval se do týmu Columbusu Blue Jackets  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.