Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dukla podruhé vyprodala Budvar arénu. A znovu odvezla body

Po třech týdnech se na budějckém ledě představily dva nejlepší týmy WSM ligy - Motor přivítal v dohrávce druhého kola, které bylo odloženo kvůli festivalu Vltava žije, mužstvo Dukly Jihlava. Zaplněné ochozy Budvar arény se ani tentokrát vítězných oslav nedočkaly, po nepříznivém průběhu ale mohli příznivci jihočeského týmu slavit aspoň bod za první prohru v prodloužení.

Motoráci doplatili v první třetině na svou střeleckou neproduktivitu, která je tentokrát provázela. Během úvodních minut měli několik gólových šancí, na hokejky se jim však lepila smůla. Poprvé to před jihlavskou klecí zavánělo gólem v 7. minutě, bohužel domácí nedokázali využít okamžiku, kdy hostujícímu brankáři chyběla hokejka. Poté se mohl dvakrát prosadit Walker, jenže svůj výpad po pravém křídle neproměnil a následná střela skončila na spojnici tyčí.

Na začátku 14. minuty proklouzl budějckou obranou Patrik Danišovský, a zatímco jeho únik zastavil za cenu faulu Babka, nařízené trestné střílení Gába nezvládl a z hole mladého útočníka inkasoval. Nedlouho poté mohl vyrovnat Nouza, jeho další slibná příležitost ale znovu ztroskotala na Svobodovi.

Ve vyhrocené prostřední části hry Jihlava navýšila své těsné vedení. Motoru se nedařilo podle představ, navíc po osobním trestu Květoně se nechal na deset minut vyloučit další klíčový hráč Čermák. Domácí nestříleli přesně a krizi zažívali hlavně v přesilovkách. Ve 30. minutě při početní výhodě pět na tři domácí hrubě chybovali ve středním pásmu, nejproduktivnější hráč Dukly Tomáš Čachotský se vydal proti Gábovi úplně sám a bekhendovým blafákem zvýšil na 2:0 z pohledu hostujícího celku.

Strhující závěr domácích hokejistů udělal z pondělní dohrávky pořádné drama. Dlouho to vypadalo, že strážce jihlavské branky udrží čisté konto, než přišla 58. minuta a nahrávka Škody na levý kruh, kam si najel Dušan Žovinec a prudkou střelou propálil Svobodu. Necelé dvě minuty před koncem to Budějčáci zkusili bez Gáby v brance a jejich taktika sklidila ovoce. V čase 58:28 vyrazil gólman Jihlavy střelu Nouzy pouze před sebe, odkud ji hostující obránce nestačil uklidil a Vladimír Škoda dorážkou spustil výbuch emocí –  2:2.

Následovalo prodloužení a po dvou minutách a třiatřiceti sekundách bohužel pro domácí vydařená akce Jihlavy, která skončila rozhodující trefou. Aleš Jergl objel branku tak rychle, že se Gába nestihl přemístit k pravé tyčce a inkasoval potřetí. Dukla tak i potřetí v této sezoně udolala ČEZ Motor a stáhla jeho náskok v čele soutěže na pět bodů, Jihočeši přesto mají ještě dvě utkání k dobru.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Počítali jsme s tím, že Jihlava bude hrát kvalitně odzadu a spoléhat na protiútoky a brejky. Ty jsme jim nabídli a hosté šli do vedení. Oproti tomu my jsme spoustu šancí neproměnili, a to i kvůli tomu, že hráči neprokázali pohotovost, kterou bychom si od hokejistů extraligových parametrů představovali. V závěru jsme se dotáhli aspoň na bod, za který jsme rádi, přesto v této situaci nejsme spokojeni. Když už takto vyrovnáte, chcete uhrát i druhý bod. Teď nás čekají Vánoce, takže doufáme, že se nám povede sestavu zaplnit a výkony, co se týká skóre, budou zase veselejší.“

František Zeman (HC Dukla Jihlava): „Přijeli jsme sem s určitým cílem, který jsme naplnili. Byli jsme blízko k třem bodům, bohužel jsme to ale nedotáhli do úplného konce. Přesto jsme hráli účelný hokej. Kluky jsme pochválili, že to po rychlých gólech domácích nezabalili a došli si pro druhý bod.“

Nyní čeká motoráky zasloužená vánoční pauza. Další soutěžní utkání sehrají až příští středu v Litoměřicích, den přes Silvestrem hostí na horkém domácím ledě Benátky nad Jizerou. Úvodní buly bude vhozeno v pátek 30. prosince půl hodiny před 18. hodinou.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 2:3p (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 58. Žovinec (Škoda, Babka), 59. Škoda (Nouza, Čermák) - 15. Danišovský (TS), 30. Čachotský, 63. Jergl (Skořepa). Rozhodčí: Bejček, Battěk - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 8:12, navíc Květoň a Čermák (oba CEB) 10 minut. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Patera) - Fillman, Vráblík, Pavlin, Žovinec, Suchánek, Mazanec, Mucha, Zíb - Walker, Nouza, Čermák - Květoň, Pajič, Hřebejk - Kuchejda, Škoda, Babka - Guman, Heřman. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Dukla Jihlava: Svoboda (Sáblík) - Šidlík, Bilčík, Dobrovolný, Půža, Dundáček, Kaláb, Kajínek - Diviš, Stoklasa, Březina - Danišovský, Zeman, Jícha - Jergl, Seman, Skořepa - Čachotský, Protasenja, Důras. Trenér Petr Vlk.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 35. kole: 1. ČEZ MOTOR (74), 2. Jihlava (69), 3. Kladno (65), 4. Slavia Praha (61), 5. Přerov (53), 6. Ústí nad Labem (52), 7. Benátky nad Jizerou (51), 8. Třebíč (51), 9. Litoměřice (49), 10. Prostějov (49), 11. Frýdek-Místek (49), 12. Havířov (39), 13. Kadaň (39), 14. Most (31).

Štítky Budvar aréna, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, HC Škoda Plzeň, Madeta Motor České Budějovice, Vltava, Dušan Žovinec, ČEZ, HC Stadion Litoměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla podruhé vyprodala Budvar arénu. A znovu odvezla body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.