Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Výsledková krize pokračuje. Motor doma nestačil ani na Liberec, Bílí Tygři vyhráli 5:2

Dvou týdenní čekání na vítězství pokračuje. Hokejisté českobudějovického Motoru nevyhráli ani v pátém po sobě jdoucím utkání, když na domácím ledě nestačili na Bílé Tygry z Liberce. Hosté ze severu Čech platili už před zápasem za velkého favorita a svou roli jasně plnili i na ledě Budvar arény. Utkání na jihočeském kluzišti nakonec hosté ovládli v poměru 5:2 a Motor tak i nadále pokračuje ve výsledkové krizi.

Čtyři utkání bez výhry, už jen teoretická naděje na play off. Českobudějovický Motor nezažívá vůbec podařený návrat mezi českou hokejovou elitu a v posledních týdnech ztrácí relativně vyrovnaná utkání. Naposledy Jihočeši neuspěli ve Vítkovicích, když ve třetí třetině jen kosmeticky upravili výsledek na konečných 5:3 pro domácí. A s příjezdem libereckých Bílých Tygrů do Budvar arény se neočekávalo výraznější zlepšení.

Hned ze začátku utkání se ale do velké šance řítili domácí. Přečíslení tři na jednoho však brankou z hole Ondřeje Slováčka nakonec neskončilo. A tak se postupem času dostávali do hry i hosté z Liberce. V průběhu první třetiny přebrali jednoznačně iniciativu na jihočeském kluzišti a jen díky pozorné obraně domácí nekapitulovali. Naopak dokázali vyrážet do zajímavých kontrů. Minutu a půl před první sirénou se po skvělé přihrávce řítil do úniku Zdeněk Doležal, jeho kličku však zneškodnil velmi dobrým zákrokem Jaroslav Pavelka. A tak se hrálo po úvodních dvaceti minutách v Budvar aréně bez branek.

O poznání aktivněji, než v první periodě působili domácí na začátku té druhé. Jejich snažení však většinou ztroskotalo na nepřesném zakončení. A tak se o slovo přihlásili Bílí Tygři. Ve 26. minutě dostal Ronald Knot přihrávku od Petra Jelínka a tvrdou ranou z první poslal Liberec do vedení – 0:1. Náskok jedné branky ovšem nevydržel dlouho. Hosté se o dvě minuty později totiž radovali znovu. Chybu v rozehrávce Motoru potrestal založením gólové akce Radovan Pavlík, který předložil kotouč Jaroslavu Vlachovi. Ten neotálel a vyzval ke skórování libereckého kapitána. Petr Jelínek nedal bezmocnému Čiliakovi žádnou šanci a Jihočeši už ztráceli dvě branky – 0:2. Motor se však s rolí sparingpartnera smířit nehodlal, a tak se vrátil do hry. V přesilové hře se nejlépe po Plášilově ráně zorientoval na brankovišti Matěj Toman, když zasunul odražený puk za Pavelkova záda – 1:2. Na góly bohaté prostřední dějství však nemělo dost. Bílí Tygři si vzali ve 38. minutě náskok dvou branek zpět. Další chybu Motoru potrestal po chytré přihrávce Grígera u levé tyče Adam Musil – 1:3. A tak šli hosté do kabin o poznání veselejší.

A úsměv na jejich tvářích nejenže přetrval, ale na startu poslední dvacetiminutovky se dokonce rozšířil. Početní výhodu využil po kombinaci s Rosandičem Jaroslav Vlach, jehož střela proklouzla Čiliakovi mezi betony až do sítě – 1:4. Domácí se rázem ocitli na emočním dně a v následujících minutách působili pochopitelně celkem odevzdaně, ač se jim nedala upřít snaha. O to více mohla bolet branka číslo pět. Jan Šír zužitkoval dobrou přihrávkou svého spoluhráče a Liberec znovu slavil – 1:5. Motor se přeci jen nenechal zahanbit. Slováčkovu střelu od modré tečoval bruslí Jan Štencel a po konzultaci s videorozhodčím nakonec Jihočeši tři minuty před koncem utkání alespoň kosmeticky upravili jinak hrozivě vypadající skóre – 2:5. Více už toho nakonec gólově pestré představení v českobudějovické Budvar aréně nenabídlo.

Další domácí utkání čeká Motor až příští pátek. Mezi tím však svěřenci trenéra Václava Prospala sehrají další dva duely. Už za dva dny zavítají Jihočeši do Zlína, v úterý pak vyzvou podruhé v krátkém sledu Bílé Tygry z Liberce.

Madeta Motor České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 2:5 (0:0, 1:3, 1:2).

Branky a nahrávky: 36. Toman (Plášil, Alderson), 57. Štencel (Slováček, Jonák) - 27. Knot (P. Jelínek), 29. P. Jelínek (J. Vlach, R. Pavlík), 38. A. Musil (Gríger, Rosandič), 42. J. Vlach (Rosandič, Gríger), 56. Šír (Rychlovský, Rosandič). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 7:6, navíc Kubíček, D. Voženílek - Šír, Hanousek všichni 10 minut. Využití: 1:1. Bez diváků.

Sestavy: České Budějovice: Čiliak - Plášil, Vydarený, Štencel, Slováček, Kubíček, Lytvynov - Holec, D. Voženílek, Jonák - Z. Doležal, R. Přikryl, M. Novák - Alderson, Gilbert, G. Ville - P. Novák, Toman, M. Beránek. Trenér: Prospal.

Liberec: J. Pavelka - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, Hanousek, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, A. Najman - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Rychlovský, Šír, D. Špaček - Průžek. Trenér: Augusta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky hokej, české budějovice, motor, madeta, extraliga, Bílí Tygři Liberec, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Petr Jelínek, Jaroslav Vlach, Česko, Jan Šír, Ondřej Slováček, Adam Musil, Ronald Knot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Výsledková krize pokračuje. Motor doma nestačil ani na Liberec, Bílí Tygři vyhráli 5:2  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.