Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor ani napodruhé nedokázal na Spartě uspět

První semifinálový duel skončil jednobrankovou výhrou Sparty, avšak hned další den nám přinesl další duel. Do toho lépe vstoupila domácí Sparta, která po první třetině vedla o dvě branky. Jihočechům se povedlo snížit na rozdíl jedné branky na začátku poslední části, jenže poté se trefovali už jen Pražané. Taký druhý zápas semifinálové série vyhrála Sparta, která vede 2:0 a využila výhodu domácího prostřední naplno

Začátek zápasu byl celkem vyrovnaný, avšak prvních větších možností se dočkal Motor. Hudáček byl dokonce dvakrát překonaný, jenže branka z toho nebyla ani jednou. Poprvé mu totiž pomohla obrana, načež hráč Českých Budějovice trefil horní tyčku. A jak se říká: Nedáš, dostaneš! Hned z následující akce se trefila Sparta. Velmi dobrou práci odvedl Tomáš Pavelka, jenž udržel puk proti přesile soupeřů a posunul ho na Adama Poláška. Ten nijak neváhal a našel křižnou přihrávkou Michala Řepíka, který tečoval touš mimo dosah gólmana – 1:0. Jihočeši poté působili aktivnějším dojmem, ale nedokázali si vypracovat nějakou zajímavější pozici. A tak se znovu prosadili domácí. Erik Thorell vlétl do velké přesily soupeřů, přesto se na brankovišti zmocnil puku a z velké blízkosti ho poslal za záda Hrachoviny – 2:0. Po první třetině tak museli hosté dotahovat ztrátu dvou branek.

Start druhé periody sice přinesl optickou převahu českobudějovických hokejistů, ale žádnou vyloženou šanci si dlouho nemohli vytvořit. Dobrá příležitost tak přišla až v polovině zápasu. Václav Karabáček vybojoval puk za brankou, který následně posunul Martin Hanzl před ní. Tam si z modré sjel Jan Štencel jehož prudká rána našla přesně lapačku domácího brankáře. Druhá část nebyla tolik atraktivní jako ta první, a tak strkanice mezi Davidem Tomáškem a Petrem Šenkeříkem alespoň trochu okořenila prostřední třetinu. První početní výhodu v celém zápase si v závěru druhé periody připsali Jihočeši. Dvě celkem zajímavé střely tam měl Lukáš Pech, ale skóre se neměnilo. Na konci oslabení vyjeli do přečíslení Miroslav Forman a Romanem Horákem, avšak první jmenovaný našel jen připraveného Hrachovinu. Vzápětí se na trestnou lavici vrátil Michal Řepík, ovšem Motor do sirény snížit nedokázal. I po dvou třetinách tak hosté prohrávali o dvě branky.

Vstup do poslední části ovšem měli hosté parádní, jelikož se prosadili už po čtyřicet devíti sekundách! Milan Gulaš se nejlépe zorientoval za brankou, ihned se přesunul k tyčce a poslal kotouč mezi betony Hudáčka – 2:1. Motor následně tlačil svého soupeře, ovšem místo srovnání stavu přišlo navýšení skóre na domácí straně. Michal Řepík posunul kotouč na modrou, kde si ho převzal Michal Moravčík. Ten si ještě sjel do lepší střelecké pozice a pálil přesně na zadní tyč v momentě, kdy toho Hrachovina moc neviděl – 3:1. A o padesát sekund později to bylo dokonce o tři góly. David Němeček vymyslel přesnou přihrávku na nikým nehlídaného Davida Tomáška, který měl před sebou úplně prázdnou branku – 4:1. O chvilku později mohlo být pro Budějovice ještě hůře, ale Roman Horák trefil z prostoru mezi kruhy tyč. Po následné komerční přestávce se navíc mezi tři tyče postavil Jan Strmeň. Poté se na ledě hodně přiostřilo a Pražané si zahráli přesilovou hru pět na tři, kterou využili už po čtyřech sekundách. Po buly se kotouč dostal na hokejku Filipa Chlapíka. Ten měl následně hodně času i místa a svou střelu poslal o zadní tyč do branky – 5:1. Poslední část byla hodně rozkouskována, avšak další branky jsme se již nedočkali. Sparta tak na svém ledě vyhrála 5:1 a bere druhý bod v semifinálové sérii.

HC Sparta Praha – HC Motor České Budějovice 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. M. Řepík (A. Polášek, T. Pavelka), 19. E. Thorell (R. Horák), 45. Moravčík (M. Řepík), 46. Tomášek (David Němeček, Chlapík), 49. Chlapík (Tomášek) – 41. Gulaš (Hanzl, Vráblík). Rozhodčí: Hradil, Šindel – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 12116. Střely na branku: 21:26.

Sparta: J. Hudáček – Matuškin, David Němeček, A. Polášek, T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – M. Forman, Sobotka, M. Řepík – Chlapík, Vitouch, Tomášek – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – Buchtele, Stoljarov, Dvořáček. Trenér: Josef Jandač.

Motor: Hrachovina – Percy, Piskáček, Šenkeřík, Bučko, Štencel, Vráblík, Štich – Vondrka, Pech, Gulaš – Pouzar, J. Novotný, Valský – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Holec, Koláček, J. Ondráček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Beneš | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Motor, Sparta, hokej, extraliga, HC Sparta Praha, Madeta Motor České Budějovice, Michal Řepík, David Tomášek, Filip Chlapík, Roman Horák, Tomáš Pavelka, Adam Polášek, Milan Gulaš, Michal Moravčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor ani napodruhé nedokázal na Spartě uspět  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.